priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslacem premažite 6 malih kalupa za pite.
  2. Naribajte marcipan pa ga pomiješajte s rakijom i omekšalim maslacem, pjenasto izmiksajte uz postupno dodavanje jaja i bjelanjka.
  3. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te umiješajte u smjesu. Tijesto od marcipana utisnite u kalupe te pecite u pećnici oko 20 minuta.
  4. Nakon pečenja, ostavite ih u kalupima 10-ak minuta, a zatim izvadite da se ohlade do kraja. U loncu zavrijte 200 ml vina.
  5. Preostalo vino pomiješajte s pudingom u prahu pa ga umiješajte u vrelo vino i miješajte dok ne proključa, a zatim maknite s vatre.
  6. Ostavite da se lagano ohladi pa namažite po pečenim podlogama. Ukrasite borovnicama. Prije posluživanja rashladite tortice u hladnjaku.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte