priprema

  1. Pomiješajte brašno, koru od limuna, sol i šećer. Narežite maslac na kockice te razmutite jaje. Oboje dodajte brašnu te zamijesite u glatko tijesto.
  2. Omotajte folijom pa stavite na 2 sata u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Popržite sve orašaste plodove na limu u pećnici (da počnu mirisati).
  3. Trljajte ih kuhinjskom krpom dok im ne uklonite koricu, a potom ih grubo usitnite. Karamelizirajte šećer. Dodajte vrhnje, med i srž vanilije te kuhajte 10 minuta.
  4. Umiješajte orašaste plodove. Namastite 10 kalupa za tortice (promjera 8 cm) te obložite tijestom.
  5. Razmutite žumance, premažite tijesto te pecite 12-15 minuta. Po tome raspodijelite orašaste plodove te pecite još 12 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte