priprema

  1. Čokoladu natrgajte na manje komade i rastopite na pari. Slatko vrhnje zagrijte tako da ga se može dotaknuti. Umiješajte nektar od agave ili rižin slad i sol.
  2. Prelijte preko čokolade. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite 3 minute. Potom dobro promiješajte žlicom da se sastojci potpuno povežu.
  3. Maslac, sobne temperature, narežite na 8 komada pa ga, komad po komad, umiješajte u mješavinu vrhnja i čokolade.
  4. Smjesu ulijte u manji kalup za pečenje (20 x 30 cm) ili pliću zdjelu, obložene papirom za pečenje. Ostavite na sobnoj temperaturi 2 sata.
  5. Potom pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, a smjesa može u hladnjaku biti i preko noći.
  6. Potom izvadite iz hladnjaka i iz posude (primite za papir za pečenje). Stvrdnutu smjesu narežite na 8 x 8 redova, tako da dobijete 64 komada. Svaki oblikujte u kuglicu.
  7. Uvijek radite samo dijelom smjese, a ostatak držite u hladnjaku da se ne bi previše zagrijao, što bi onemogućilo oblikovanje.
  8. Kuglice uvaljajte u kakao, kokos… ili uronite u rastopljenu čokoladu i ostavite da se stvrdne.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte