priprema

  1. U zdjelici razmutite kvasac s 1⁄2 čaše tople vode, malo brašna i žličicom šećera. Ostavite na toplome mjestu, na kojemu nema propuha, da se zapjeni i naraste.
  2. Žumanca tucite s obje vrste šećera i prstohvatom soli. Potom dodajte maslac narezan na kockice, malo mlake vode i narančinu koricu.
  3. Dodajte malo brašna i dignuti kvasac. Postupno umiješajte ostatak brašna.
  4. Pritom tijesto cijelo vrijeme tucite kuhačom ili miješajte električnim mikserom s nastavkom za dizano tijesto. Tako nastavite još 10-15 minuta.
  5. Potom tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite na toplome dok ne naraste, oko sat i pol (budući da je tijesto ‘teško’, obujam mu se neće jako povećati).
  6. Dignuto tijesto kratko premijesite i od njega oblikujte jednu veliku ili nekoliko manjih pinca. Ostavite da se diže još 50-ak minuta.
  7. Premažite žumancem razmućenim s malo mlijeka i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte