priprema

  1. Više puta dobro iscijedite svježi sir kroz čistu krpu pa ga propasirajte kroz cjedilo.
  2. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i jajetom te ga umiješajte u sir.
  3. Postavite na zdjelu gusto metalno cjedilo pa ga obložite namočenom lanenom krpom pazeći da nema nabora.
  4. Razmažite po njemu 2 žlice kreme od sira. Umiješajte grožđice, kandirano voće i bademe u vrhnje, sve pomiješajte sa sirom, stavite u cjedilo i preko prebacite krajeve krpe.
  5. Stavite tanjur na vrh, opteretite limenkom te ostavite 24 sata u hladnjaku. Prije posluživanja okrenite slasticu od sira na tanjur i skinite krpu.
  6. Ovaj desert po želji možete dekorirati preprženim prutićima badema i arancinima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte