priprema

  1. U loncu ugrijte vodu pa umiješajte maslac da se rastopi. Maknite sa štednjaka te ostavite da se ohladi. U posudi pomiješajte mlijeko (sobne temperature) i kvasac.
  2. Dodajte jaje (također sobne temperature), ali nemojte miješati. Potom dodajte i brašno, šećer i sol, bez miješanja.
  3. Smjesu pomiješajte s vodom u kojoj se rastopio maslac i dobro umijesite. Prekrijte posudu prozirnom folijom te stavite na 2 sata u hladnjak.
  4. Razdijelite tijesto na 4 porcije. Jedan dio izvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 1,5 cm.
  5. Od tijesta izrežite ploške (2-2,5 cm) te pržite u vrućem ulju oko 3 minute do zlatnožute boje. Za vrijeme pečenja okrenite uštipke nekoliko puta.
  6. Stavite ih na kuhinjski papir kako biste uklonili suvišnu masnoću. U zdjeli pomiješajte šećer i cimet, u to uvaljajte uštipke te poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte