priprema

  1. Voće ostavite da se otopi, a zatim ga sa šećerom u prahu, kiselim vrhnjem i čvrstim kiselim mlijekom usitnite štapnim mikserom.
  2. Ogulite krumpir, prerežite ga te skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite tako da na dnu ostane 1 cm vode.
  3. Potom zgnječite krumpir, napravite u pireu 8 udubljenja te pospite brašnom. Poklopite i ostavite da odstoji 5-8 minuta.
  4. Otklopite i zamijesite glatku smjesu. Pripremljeno tijesto za valjuške oblikujte u valjak pa ga narežite na komade jednake veličine.
  5. Oblikujte valjuške koje zatim stavite u kipuću vodu. Kuhajte ih 4–5 minuta pa ih izvadite iz vode i ocijedite u cjedilu.
  6. Ocijeđene valjuške uvaljajte u mak, te prelijte voćnim umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte