priprema

  1. Prorežite mahune vanilije po dužini, vrhom noža ostružite aromatične sjemenke pa oboje stavite u mlijeko i kuhajte 5 min. Kada se malo ohladi, izvadite mahune iz aromatiziranog mlijeka.
  2. Umiješajte suhi kvasac i žličicu šećera u mlijeko, pokrijte lončić krpom te ga ostavite na toplome da se kvasac zapjeni.
  3. Od dignutog kvasca i preostalih navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela, svaki oblikujte u valjak dužine oko 50 cm pa ih spiralno namotajte jedan oko drugog i spojite im krajeve da dobijete vijenac.
  4. Stavite ga na namašćeni lim, pokrijte i ostavite da se diže 20-ak min. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Premažite vijenac žumancem razmućenim s mlijekom i pecite u pećnici oko 30 minuta. Kad je gotov, izvadite ga i ostavite da se ohladi.
  6. U međuvremenu napravite glazuru miješajući šećer u prahu i sok od limuna. Premažite vijenac, ostavite da se glazura stisne, a zatim ga po želji ukrasite šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte