priprema

  1. U lonac ulijte vodu, dodajte joj obje vrste šećera, narančinu koricu i cimet i/ili anis. Stavite na laganu vatru i miješajući kuhajte 3-4 minute kako bi se šećer rastopio.
  2. Pojačajte vatru i pustite da zakipi. Kad zakipi, dodajte višnje. Smanjite vatru tako da bude srednje jaka te kuhajte 3-4 minute, odnosno dok višnje lagano ne omekšaju.
  3. Zatim šupljikavom žlicom izvadite višnje i začine te ih stavite u zagrijanu steriliziranu staklenku.
  4. Sirup koji je ostao u loncu zagrijavajte na jakoj vatri dok ne zakipi. Kuhajte ga 5 minuta dok se ne zgusne. Ulijte vino pa ponovno kuhajte dok ne zakipi.
  5. Vrućim sirupom s vinom prelijte višnje u staklenci te odmah dobro zatvorite staklenku. Kad se ohladi, pohranite u hladnjaku, gdje može stajati do mjesec dana.
  6. Poslužite sa sladoledom, tučenim slatkim vrhnjem, pudingom, kremom (npr. od sira) ili upotrijebite za pripremu kolača.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte