priprema

  1. Miješajte žumanca s polovicom zaslađivača dok ne dobijete pjenicu.
  2. U drugoj posudi stucite čvrst snijeg od bjelanaca s limunom u koji postupno dodajte ostatak zaslađivača.
  3. U snijeg umiješajte pjenu od žumanaca i prosijano glatko brašno. Lim obložite papirom za pečenje.
  4. Slastičarsku vrećicu s ravnim vrhom napunite smjesom pa na papiru za pečenje oblikujte piškote.
  5. Nemojte istisnuti prevelike komade jer će se volumen tijesta tijekom pečenja malo povećati.
  6. Piškote stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 160 °C i pecite ih oko 12 minuta, dok ne porumene. Zatim ih ostavite da se ohlade.
  7. Voće operite, osušite i raspodijelite u zdjelice. Poslužite sa svježim piškotama.

Uz piškote gostima možete ponuditi izvrstan lagani dip. Sve što vam treba jesu kvalitetan nezaslađeni čvrsti jogurt i mljeveni cimet. Izmiješajte ih i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte