priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi, listove složite tako da im se rubovi lagano preklapaju pa ih razvaljajte i od njih izrežite 3 kruga promjera 28 cm.
  2. Premjestite krugove na limove obložene papirom za pečenje pa jedan od njih razrežite na 16 kriški, pazeći da tijesto prerežete samo do polovice, a jedan izrežite na 16 trokuta.
  3. Kore pecite oko 15 min u zagrijanoj pećnici, izvadite ih i ohladite na rešetki za kolače. Operite i očistite voće. Ostavite ga da se dobro ocijedi.
  4. Odvojite 3 žlice soka od višanja te ga umutite sa škrobom. Ostatak soka zahuhajte sa šećerom pa ga povežite razmućenim škrobom.
  5. Uklonite umak sa štednjaka, umiješajte pripremljeno voće i ostavite da se ohladi. U međuvremenu stucite šlag od slatkog vrhnja.
  6. Uz lagano miješanje zagrijte marmeladu od ribiza.
  7. Na pladanj stavite jednu cijelu koru lisnatog tijesta pa je premažite polovicom marmelade, gore rasporedite polovicu voćnog nadjeva i polovicu šlaga.
  8. Sada stavite koru na kojoj su poluzarezane kriške te je, kao i prvu, premažite marmeladom, voćem i šlagom.
  9. Po vrhu poslažite trokute lisnatog tijesta. Malo prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu te je, po želji, ukrasite sezonskim voćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte