priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Za biskvit najprije odvojite bjelanca od žumanaca. Pjenasto stucite 6 žumanaca, šećer i vanilin šećer.
  2. Potom stucite snijeg od bjelanaca i preostalog šećera. Prosijte po tome brašno, škrob i prašak za pecivo pa umiješajte.
  3. Stavite u kalup obložen papirom za pečenje (promjera 26 cm) te pecite oko 40 minuta. Izvadite iz kalupa pa ostavite da odstoji 2 sata.
  4. Za nadjev najprije omekšajte želatinu. U posudi uronjenoj u vruću vodu pjenasto stucite žumanca sa sokom od limuna, vanilin šećerom, šećerom i rumom.
  5. Istisnite želatinu te rastopite u tome. Stucite šlag od vrhnja. Pomiješajte sa svježim sirom i snijegom. Ocijedite voće pa dodajte šlagu.
  6. Prerežite vodoravno biskvit. Premažite rezane dijelove marmeladom. Oko donjeg biskvita stavite prsten za tortu. Namažite kremu i poklopite listom biskvita.
  7. Potom stavite tortu na 4 sata u hladnjak. Ukrasite po želji komadićima ananasa i šlagom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte