priprema

  1. Želatinu u listićima pripremite prema uputama na pakiranju. Biskvit stavite u kalup obložen aluminijskom folijom i premažite ga pekmezom.
  2. Vrhnje za šlag stucite s 40 g šećera u prahu. Polovicu jagoda narežite na komadiće.
  3. U stučeni šlag dodajte kiselo vrhnje, jagode i želatinu, zatim tom smjesom premažite biskvit pa ga stavite u hladnjak.
  4. Svijetlu, mljevenu želatinu stavite u vodu da nabubri, zatim je otopite u vodenoj kupki pa je ostavite da se djelomično ohladi.
  5. Ricotta sir pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom i kakaom za kolače, dodajte želatinu, dalje miješajte i na kraju smjesu premažite po kolaču.
  6. Zagladite smjesu vilicom pa kolač na oko 5 sati stavite u hladnjak da se krema stvrdne.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte