priprema

  1. U loncu zakuhajte 250 ml vode, maslac i prstohvat soli. Odjednom dodajte brašno te miksajte dok se tijesto ne počne odvajati od dna lonca.
  2. Stavite tijesto u posudu pa odmah umiješajte 1 jaje. Nakon 10 minuta umiješajte preostala jaja. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Istisnite tijesto kao 12 rozeta na lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta te odmah vodoravno prerežite.
  4. Prerežite trešnje. Kuhajte zajedno sa 80 g šećera i 2 žlice vode dok ne nastane sirup. Dodajte sok od limete i kuhajte još 3 minute.
  5. Ostavite da se ohladi pa raspodijelite po donjim polovicama tijesta. Stucite vrhnje i preostali šećer u šlag te istisnite na to.
  6. Potom na šlag stavite gornje polovice tijesta te (po želji) pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte