Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180C. Nauljite kokosovim uljem lim za pečnje. U posudi izmiješajte suhe sastojke – brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sirovi kakao.
  2. U blenderu izmiksajte zrelu bananu s mlijekom. U odvojenoj posudi izmiksajte bjelanjke. Dodajte otopljeno ulje, sirup, grčki jogurt i vaniliju.
  3. Izmiješajte pa umiješajte suhe sastojke. Smjesu stavite u dresir vrećicu za punjenje ili plastičnu vrećicu kojoj ste odrezali vrh. Napunite kalupe za krafne do pola.
  4. Pecite 14-17 minuta (napravite test čačkalicom, ako izađe čista, tijesto je pečeno). Izvadite lim iz pećnice i ostavite da se krafne ohlade 5 minuta.
  5. Izvadite krafne iz lima i umočite u čokoladni preljev. Ukrasite po želji.
  6. Za preljev na laganoj vatri rastopite čokoladu s par žlica mlijeka. Dodajte još mlijeka ako je čokoladni preljev pregust. Ili rastopite i malo ohladite kokosovo ulje.
  7. Dodajte sirovi kakao i sirup (ili med) i sve dobro izmiješajte pjenjačom. Dodajte još kakaa ako vam je preljev prerijedak.

Izvor: sretna.story.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte