priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim pokrijte papirom za pečenje. U dovoljno velik lonac ulijte šalicu vode pa dodajte maslac, šećer i sol. Pričekajte da zavrije.
  2. Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Vratite na umjereni plamen i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se ne lijepi za lonac.
  3. Maknite s vatre i oprezno umiješajte jedno po jedno jaje. Tijesto bi trebalo biti mekano i sjajno. Ostavite da se ohladi.
  4. Tijestom napunite vrećicu za ukrašavanje pa na lim istisnite vjenčiće promjera oko 6 cm. Pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi.
  5. Za kremu u lonac stavite šećer, škrob i mlijeko. Umiješajte žumanca i ostavite da provrije. Neprestano tucite dok smjesa ne postane gusta (oko 1 minutu).
  6. Zatim lonac maknite sa štednjaka i dodajte rum, koricu naranče i ekstrakt vanilije. Ostavite da se ohladi pa kremu izmiješajte s čvrsto tučenim slatkim vrhnjem.
  7. Vjenčice prepolovite i napunite kremom iz slastičarske vrećice. Poklopite i u sredini još malo ukrasite kremom te na vrh stavite višnju.
  8. Poslužite posuto šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte