priprema

  1. U tavi popržite lješnjake. Stavite ih na kuhinjsku krpu pa uklonite koru. Potom ih grubo usitnite. Nasjeckajte arancine, kandiranu limunovu koricu i grožđice.
  2. Pomiješajte ih s rumom te ostavite da odstoje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa prosijte na radnu površinu.
  3. Na sredini napravite udubljenje. Unutra stavite šećer, narančinu koru, dobro ocijeđeni sir i 150 g maslaca. Grubo usitnite pa zamijesite tijesto. Umiješajte voće i lješnjake.
  4. Od tijesta oblikujte tri mala kruha. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 45 minuta (po potrebi prekrijte aluminijskom folijom).
  5. Kolač premažite preostalim rastopljenim maslacem. Pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte