priprema

  1. Izdvojite žumanjke od bjelanjaka. Po želji  u smjesi ostavite 2 žumanjka. Oni ne utječu na okus pa ih možete i izostaviti.
    1
  2. Izmiješajte jaja vilicom, dodajte zobene pahuljice i steviu. Ako imate steviu u tableticama, prvo ju dobro smrvite u prah kako bi se lakše otopila u smjesi.
    2
  3. Stavite tavicu na slabiju vatru. Ulijte smjesu i cijelo vrijeme miješajte bez prestanka.
    3
  4. Nakon što se sve zapeče i izdvoji, poput malih “kokica” na slici, slijedi isušivanje.
  5. Kada dobijete oblik i boju kao na slici, smanjite na najslabiju vatru i ostavite sve da se isušuje. Isušujte smjesu 10-tak minuta. Svakih 2-3 min promiješate. Zapecite i isušite po ukusu.4
  6. Nakon isušivanja od 10tak minuta, musli će izgledati kao na slici.
    5
  7. Za zainteresirane, nutritivna vrijednost ovog jela (bez pekmeza) :Kcal: 450
    Proteini: 55g
    UH: 35g
    Masti: 10g

savjet

Kako bi jelo bolje ispalo i bilo hrskavije koristite krupne zobene pahuljice. Postoje još sitne i mljevene zobene pahuljice.

Autor recepta: Mislav Skrepnik
https://www.facebook.com/mskrepnik

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte