priprema

  1. Šećer prelijte narančinim sokom ili likerom te dodajte sol. Dodajte i maslac sobne temperature te rastopljenu čokoladu i kakao. Dobro promiješajte, najbolje mikserom ili u blenderu, tako da postane rahlo.
  2. Smjesu stavite u manji kalup obložen plastičnom folijom ili papirom za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite 1 sat u hladnjaku da se stvrdne pa narežite na kockice.
  3. Ako želite, kockice možete uroniti u glazuru prema receptu ili, jednostavnije, u čokoladu rastopljenu s malo maslaca pa ih na 5 minuta stavite u zamrzivač da se glazura stvrdne.
  4. Još je jednostavnije da glazurom ili rastopljenom čokoladom praline premažete prije rezanja pa narežete kad se glazura stvrdne.
  5. Za glazuru dobro pomiješajte kakao, kokosove ulje sobne temperature (da bude tekuće) te sladilo po izboru.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte