priprema

  1. Slanutak namočite preko noći (ne morate ga skuhati, ali i možete). U multipraktik stavite sve sastojke osim brašna i limuna; zapulsirajte 5-6 puta po 2 sekunde.
  2. Dodajte brašno i sok jednog limuna te ponovno nekoliko puta zapulsirajte; dok ne dobijete homogenu smjesu i teksturu za oblikovanje kuglica.
  3. Vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine 2cm i slažite ih na papir za pečenje.
  4. U tavici zagrijte 3cm ulja (ili još bolje – svinjske masti) da bude dovoljno vruće za pečenje (otprilike na 170°C ako imate termometar).
  5. Stavljajte kuglice u ulje i pecite dok ne poprime tamnosmeđu boju sa svih strana. Izvadite kuglice na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
  6. Poslužite na salati i obavezno prelijte (grčkim) jogurtom!

Autor recepta: Ivan Tadin

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte