priprema

  1. Bademe stavite u zdjelu i prelijte vodom, te ostavite da se namaču preko noći (da bi se napravio proces klijanja kako bi se potaknuli enzimi).
  2. Sutradan ih procijedite i stavite u blender, miksajte sa 4 šalice vode. Dobiveno gusto mlijeko procijedite kroz gazu ili vrećicu za cijeđenje mlijeka.
  3. Procijeđeno mlijeko vratite nazad u blender i dodajte malo stevije i vanilije, te lagano pomiješajte.
  4. Ostatke badema ili bademovu pulpu ostavite za izradu kruha ili posušite, te vam mogu poslužiti za izradu kolača.
  5. Bademovo mlijeko prelijte u staklenku te ga koristite kao i svako drugo mlijeko, možete ga piti ili dodati u kolače.
  6. U hladnjaku može trajati 2 do 3 dana, a 250 ml ovog zdravog napitka sadrži oko 70 kalorija.

Autor recepta: Mihaela Devescovi
www.sirovahrana.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte