priprema

  1. Pripremite kelj, odvojite osam vanjskih listova, a deblji srednji dio lista stanjite. Oljuštite i nasjeckajte luk.
  2. Ogulite batat i bundevu, otklonite koštice pa oboje narežite na kockice. Operite timijan, posušite pa natrgajte listiće.
  3. Blanširajte listove kelja u slanoj vodi 2 minute, a potom posušite. Propirjajte luk na ulju. Dodajte timijan, batat i bundevu pa popržite. Ulijte vino te pirjajte oko 8 minuta.
  4. Narežite tofu na kockice, umiješajte pa začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dodajte toliko mrvica da nastane smjesa koja se može oblikovati.
  5. Time nadjenite listove kelja pa ih učvrstite kuhinjskim koncem. Popržite ih u vatrostalnoj posudi na maslacu.
  6. Pripremite povrće, narežite mrkvu na ploške, a papriku na kockice, pa dodajte. Ulijte rajčice i temeljac te pecite oko 30 minuta u pećnici.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte