PRIPREMA

  1. Svježe lišće vinove loze kratko prokuhajte (blanširajte) pa isperite hladnom vodom i ocijedite. Na ulju propirjajte nasjeckan luk, dodajte rižu, kratko popržite, zalijte šalicom vruće vode i dodajte nasjeckano začinsko bilje, sol, papar i šećer.

    Promiješajte i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Dno lonca nauljite i obložite lišćem. Ostale listove složite tako da je donja strana okrenuta nagore pa na svaki list stavite po žlicu nadjeva od riže te smotajte sarmice. Složite ih u lonac. Prelijte limunovim sokom, uljem i vrućom vodom (3-4 dl). Na sarmice stavite tanjur i tako pokrivene kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.

Jelo od riže i listova vinove loze s grožđicama, metvicom, lukom i peršinom zove se dolmadakia

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte