priprema

  1. U loncu zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njemu kratko propirjajte luk, poriluk, celer, mrkvu i češnjak. Dodajte gljive te i njih propirjajte.
  2. Kad omekšaju i puste tekućinu, dodajte majčinu dušicu i peršin te tofu. Pirjajte 3 minute.
  3. Za to vrijeme pomiješajte krušne mrvice, mljevene bademe ili orahe, papar, umak od soje i limunov sok te pomiješajte sa smjesom od tofua i povrća.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje ulijte žlicu ulja pa je stavite u pećnicu da se zagrije, a potom u nju utisnite smjesu od tofua i povrća.
  5. Prelijte žlicom ulja i pecite 40-ak minuta, dok “pečenka” ne posmeđi i zapeče se. Izvadite je iz pećnice i ostavite na toplom do posluživanja.
  6. Za to vrijeme krumpir skuhajte u slanoj vodi. U posudi za pečenje zagrijte žlicu ulja pa na njega stavite kuhani krumpir i dobro promiješajte.
  7. Zapecite u pećnici 10 minuta, potom krumpire okrenite te pecite još 10 minuta tako da dobiju hrskavu koricu.
  8. “Pečenku” narežite na ploške te poslužite s krumpirom i kuhanom ciklom. Ako sami kuhate ciklu, možete je narezati na četvrtine zapeći zajedno s krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte