Recept

Grah na marsejski Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice. Luk očistite, oplahnite i…

Recept

Pikantna juha s paprikom Očišćene paprike narežite na kockice, a luk i češnjak nasitno nasjeckajte. Na ulju propirjajte luk i češnjak, dodajte papriku i pirjajte na laganoj vatri dok…

Recept

Ploške cikle s kozjim sirom Ocijedite ciklu. Pomiješajte je s malo ulja. Stavite vlasac u posudu, dodajte mlijeko i sir te promiješajte vilicom. Stavite namaz u vrećicu za zamrzavanje…

Recept

Slani kolač s karameliziranim češnjakom Tijesto razvaljajte u oblik kruga (prema veličini kalupa). Stavite ga u kalup pa smjestite u hladnjak. Pripremite karamelizirani češnjak. Pojedinačne češnjeve češnjaka ogulite i…

Recept

Šarena salata od patlidžana Patlidžane operite, očistite, narežite na tanke ploške po dužini, posolite i ostavite oko 20 minuta da odstoji. Luk oljuštite i nasjeckajte. Rajčice ocijedite te…

Recept

Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija Ovog tjedna chef Andrej Barbieri objašnjava kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim…

Recept

Saltimbocca Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Operite rajčice, raščetvorite ili narežite na osam komada. Kratko ih propirjajte na 1 žlici ulja, posolite, popaprite i začinite…

Recept

Povrće na grilu s balzamičnim octom Patlidžane i tikvice operite, očistite i narežite ukoso na ploške debljine 1 cm. Papriku operite, očistite i narežite na trakice. Češnjak oljuštite i istisnite…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Ragu od paprike s biftekom Prerežite paprike, izvadite im koštice, operite ih pa polovice narežite na trakice. Oljuštite češnjak. U loncu ugrijte 2 žlice ulja pa pirjajte papriku na…

Recept

Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem na način Andreja Barbierija Iznenadite svoje goste fantastičnim predjelom dostojnim kraljeva. Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte…

Recept

Domaći rezanci sa špinatom i slaninom Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu u sredini. U udubinu razbijte cijela jaja i žumanca, posolite, vilicom lagano istucite jaja. Zatim umijesite…

Recept

Tikvice s kozjim sirom Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Tikvice operite, očistite i po duljini izrežite na tanke ploškice. Premažite ih 1 žlicom ulja i prepecite na grill tavi ili roštilju.…

Recept

Dinja s ovčjim sirom i pršutom Dinju prerežite, uklonite koštice pa je narežite na kriške. Pecite ih na roštilju sa svake strane 3-5 minuta. Peršin ili rikulu operite i posušite…

Recept

Salata s odreskom i tjesteninom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Paprike prepolovite, odstranite im koštice pa ih operite i narežite na trake. Kukuruz ocijedite i narežite na…

Recept

Šarena salata s ciabattom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na kockice narežite ciabattu, raspodijelite kockice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, sve pokapajte sa 2 žlice…

Recept

Salata s pečenom piletinom i povrćem Očišćeni file posolite i popapriti, te marinirajte u 2 žlice maslinova ulja i 4 žlice octa balsamico. Neka odstoji 2-3 sata. Meso izvadite iz…

Recept

Hladna juha od rikule i rotkvica Rikulu operite, a rotkvice očistite i prepolovite. Povrće izmiksajte, zalijte temeljcem, dodajte ocat, maslinovo ulje i češnjak sa soli. Umiješajte jogurt i papar. Ponovno…