Recept

Rižoto s cvjetačom Cvjetaču operite, očistite i razdvojite na cvjetiće. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Bijelo vino pomiješajte sa temeljcem. Na maslacu propirjajte luk pa dodajte cvjetaću i…

Recept

Piletina u bijelom umaku Operite i posušite pileća prsa pa ih narežite na manje komade. Popržite ih na 2 žlice ulja, posolite i popaprite. Izvadite iz tave i držite…

Recept

Piletina i brokula u kremastom umaku Piletinu operite, posušite i narežite na kockice. Brokulu narežite na manje komade. Stabljike ogulite i nasitno narežite. Luk narežite na polumjesece, a češnjak nasjeckajte.…

Recept

Zapečena juha od luka Luk oljuštite, raspolovite i narežite na tanke kolutove. Maslac i ulje zagrijte na laganoj vatri te pirjajte luk uz povremeno miješanje 15 minuta. Pospite…

Recept

Rižoto sa škampima Pripremite povrtni temeljac od 2-3 mrkve, pola glavice luka te vezice peršina koje zatim kuhajte na srednje jakoj vatri u oko 1-1,5 litre vode.…

Recept

Marinirani fileti bakalara Filete bakalara operite i posušite kuhinjskim papirom, ako radite sa zamrznutim bakalarom, prethodno ga odmrznite (postupno u hladnjaku). U tavicu stavite maslinovo ulje pa ih…

Recept

Svinjetina u umaku od šampinjona Svinjetinu očistimo od žilica, narežemo na trakice veličine zalogaja, zatim posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po…

Recept

Ragu od povrća s kus-kusom Oljušteni luk i češnjak nasjeckajte, a povrće očistite i narežite na kockice. Patlidžan posolite i ostavite u cjedilu da se ocijedi. Zakuhajte 400 ml…

Recept

Pašteta na francuski U posudu stavite mast i luk narezan na tanke kolutove. Dodajte začinsko bilje i začine, bijelo vino ili vodu te uz stalno miješanje otopite…

Recept

Varivo od graška Grašak ostavite u litri vode preko noći da omekša. Goveđu juhu ulijte u lonac, dodajte šunku te zakuhajte. Pjenu uklonite zaimačom. Na laganoj vatri…

Recept

Lisnato tijesto s piletinom i umakom od bijeloga vina Zavrijte vino, temeljac, piment, papar i lovorov list. Meso operite, obrišite, stavite u temeljac i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Izvadite meso…

Recept

Jaja Benedict Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi pa ocijedite. Rastopite 250 g maslaca. Nasjeckajte ljutiku, dodajte 3 žlice vode, začinsko bilje, začine, 3 žlice octa i bijelo…

Recept

Kiseli kupus sa slaninom i kobasicama Izrežite peciva, razmrvite ih u zdjelu, dodajte mlijeko i promiješajte. Operite dobro janjetinu i svinjetinu, posušite i narežite na komadiće. Oljuštite češnjak i propasirajte…

Recept

Rižoto s povrćem i sirom Zagrijte ulje i na njega istresite rižu. Pirjate 1-2 minute uz stalno miješanje, a potom dodajte bijelo vino i mesni temeljac. Začinite, poklopite i…

Recept

Quiche s porilukom, bijelim vinom i parmezanom Umijesite glatko tijesto od brašna, jaja, maslaca, ½ žličice soli i 2 žlice vode. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite…

Recept

Pileći gulaš sa slanutkom Slanutak namočite preko noći pa ga sljedećega dana dobro ocijedite. Meso potupkajte papirnatim ubrusom i narežite na kocke. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte.…

Recept

Tagliatelle s bundevom Pinjole popržite na suho do zlatnosmeđe boje. Kadulji i timijanu listiće otrgnite i usitnite. Bundevu narežite na tanje ploške veličine 1 cm. Luk oljuštite i narežite…

Recept

Špageti s dimljenom slaninom Narežite mladi luk na komade. Oljuštite i nasjeckajte češnjak. Pirjajte mladi luk i češnjak u loncu 2-3 minute, ulijte vino pa kuhajte 3 minute.…