Recept

Pileći Stroganoff Za početak napravite mješavinu brašna i crvene paprike. U mješavinu dodajte piletinu narezanu na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i…

Recept

Pileći bataci s graškom Batke posolite i prepržite na ulju. Očistite luk i narežite ga na rezance. Češnjak izrežite na kockice. Kad je meso gotovo, izvadite ga van,…

Recept

Pureća prsa s vratinom i sirom Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine. U zagrijanu tavu dodajte puretinu tako da sušena vratina…

Recept

Dagnje u šafranu Dagnje stavite na ugrijanu tavu, poklopite ih i nakon otprilike jedne minute dodajte malo bijelog vina, nasjeckanu rajčicu i cvijet šafrana. Kada rajčica omekša…

Recept

Svinjski kotlet u umaku od senfa Kotlete posolite i popaprite te ih stavite peći na zagrijanu tavu. Očistite češnjak i sitno ga nasjeckajte. Meso okrenite na drugu stranu i dodajte…

Recept

Palačinke s pilećim jetricama Tucite bjelanjak dok ne dobijete snijeg. Dodajte pivo, žumanjak, stavite malo soli i polako u smjesu dodajte brašno. Zatim umiješate tučeni bjelanjak. Na ugrijanu…

Recept

Brancin s hollandese umakom Stavite maslac na tavicu, dodajte mu koru od naranče, koru od limuna, zvjezdicu anisa i komadić feferona te sve zajedno rastopite. Pustite da odstoji…

Recept

Riba u papiru Krumpir narežite na ploške, papir nauljite i na njega složite krumpir. Narežite rajčicu i posložite je na krumpir, malo posolite. Ribu isfiletirajte, posolite i stavite…

Recept

Rižoto od šparoga U tavicu na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje popržite malo kosanog luka. Nakon što luk poprimi zlatno-žutu boju, dodajte šparoge i češnjak. Sve zajedno…

Recept

Njoki sa kaduljom i pršutom Pršut narežite na rezance. U tavu stavite maslinovo ulje i dodajte pršut. Kratko ga popržite u zalijte s bijelim vinom. Dodajte par listića kadulje…

Recept

Rižoto od sipe i mladog luka Luk očistite, narežite na sitne kockice i stavite pirjati na zagrijanu tavu. Sipu očistite i narežite na kockice. Kada luk malo požuti, dodajte sipu…

Recept

Tjestenina s umakom od gljiva Gljive nasjeckajte i stavite peći na dobro zagrijano ulje. Dodajte im češnjak i, kada se gljive smanje u volumenu, bijelog vina, soli i papra.…

Recept

Piletina s proljetnim biljem Zagrijte pećnicu na 170 °C. Prerežite piliće (duž leđa). Posolite i popaprite meso. Pomiješajte začinsko bilje sa začinskim biljem, posolite i popaprite. Podignite oprezno…

Recept

Puretina s rižotom od gljiva Gljive i luk narežite na ploške. Skuhajte rižu. U tavi zagrijte žlicu ulja pa popržite luk. Posolite i popaprite. Razrijedite vinom, kada zakipi dodajte…

Recept

Krem-juha od crvene paprike Paprike prepolovite i očistite od sjemenki pa ih narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. U loncu na ulju kratko propirjajte luk i…

Recept

Pirjani artičoci Očistite artičoke pa ih stavite u zdjelu s ledenom vodom (možete ubaciti i kockice leda) u koju ste dodali limunov sok i ploške (to…

Recept

Pire od komorača Komorač očistite i narežite na tanke ploške. U loncu zagrijte ulje pa na njega stavite ploške komorača, posolite ih i popaprite. Lonac poklopite pa…

Recept

Pečena janjetina s limunom i lukom Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Luk oljuštite i narežite na četvrtine. Iglice ružmarina nasitno nasjeckajte, a limunu naribajte koricu te iscijedite sok. Češnjak oljuštite…