Recept

Ljetna juha s plodovima mora Luk, poriluk, koromač i češnjak 5 minuta pržite na ulju u loncu, uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte sjemenke koromača i narančinu koricu te dolijte vino. Pojačajte vatru pa…

Recept

Nasi goreng s kozicama Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Na žlici vrućeg ulja ispržite 2 tanka omleta, a zatim ih narežite na trakice. Luk i češnjak sitno…

Recept

Caponata s ciabattom U velikoj tavi zagrijte pola količine ulja, a zatim dodajte patlidžane pa ih pirjajte 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Nakon toga ih izvadite iz…

Recept

Kiseli krastavci Krastavce dobro operite i, ako su veći, narežite na ploške (po dužini ili po širini). Stavite ih u veliku plastičnu posudu ili dobro opran…

Recept

Bundeva punjena sirom i rižom Operite bundeve, posušite ih i narežite po dužini (na polovice). Izdubite meso. Začinite solju, paprom, timijanom i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.…

Recept

Slani kolač s karameliziranim češnjakom Tijesto razvaljajte u oblik kruga (prema veličini kalupa). Stavite ga u kalup pa smjestite u hladnjak. Pripremite karamelizirani češnjak. Pojedinačne češnjeve češnjaka ogulite i…

Recept

Salata s kruhom Razlomite kruh na komadiće pa prelijte mješavinom od 100 ml vode i ½ žlice octa. Lagano izmiješajte rukama i ostavite 10-ak minuta. Narežite povrće…

Recept

Punjene rajčice Opranim rajčicama odstranite vrh i izdubite ih žličicom. Izdubljeni mesni dio narežite i stavite sa strane. Rižu skuhajte na uobičajen način. U ohlađenu rižu dodajte nasjeckani…

Recept

Piletina i junetina u woku s rižinim rezancima na način Andreja Barbierija Iz kulinarskog opusa po uzoru na vrhunske Gourmet recepte, zadnje po redu nam je raskošno jelo bogate arome i fantastičnog okusa. Pogledajte video recept i…

Recept

Špageti s povrtnim umakom bolonjez Povrće operite i očistite pa narežite na kockice. Ljutiku i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Propirjajte ih u loncu na vrućem ulju. Dodajte povrće pa…

Recept

Marinirani janjeći ražnjići Meso operite, posušite, narežite na kocke i nabodite na čačkalice. Pomiješajte papar, sok od limuna, origano i ulje. Češnjak oljuštite, narežite na kockice pa…

Recept

Pizza s pršutom, češnjakom, rikulom i rajčicom Tijesto napravite po ovom receptu za osnovno tijesto za pizzu. Tijesto promijesite, razvaljajte u oblik lima za pečenje i premjestite ga u namašćen lim. Zagrijte…

Recept

Juha s grahom s grožđem U velikom loncu ugrijte ulje pa popržite kockice slanine. Nakon nekoliko minuta dodajte luk, mrkvu i celer – sve narezano na ploške. Pržite dok…

Recept

Povrtna salata Oprane i očišćene tikvice, mrkve i paprike usitnite. Salatu natrgajte pa dodajte povrću. Vrhnje pomiješajte s razmrvljenim sirom, sokom od limuna, šećerom i nasjeckanim…

Recept

Pikantni gulaš od junetine Oljuštite luk i nasjeckajte ga. U većem loncu zagrijte ulje i pržite luk dok se ne zazlati. Očistite i operite meso i narežite ga…

Recept

Ratatouille salata Povrće operite i očistite. Luk oljuštite i narežite na kriške, tikvice i mrkvu na ploške, a papriku na trakice. Mahune blanširajte 5 minuta u…

Recept

Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija Ovog tjedna chef Andrej Barbieri objašnjava kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim…

Recept

Calzone s gljivama i tikvicama Gljive i češnjak nasjeckajte pa ih pržite na maslacu. Tikvice narežite na kockice pa ih dodajte gljivama, pokrijte i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte…