Recept

Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…

Recept

Mediteranski pileći gulaš Meso operite i posušite. Ljutiku oljuštite, razrežite i stavite u lonac. Češnjak, ploške limuna i 3 žlice maslinova ulja pomiješajte. Tu marinadu prelijte po mesu.…

Recept

Gulaš s kruškama Operite i posušite meso, narežite ga na kocke te stavite u plitku zdjelu. Oljuštite i nasjeckajte luk i mrkvu. Dodajte meso zajedno s uljem…

Recept

Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija Ovog tjedna chef Andrej Barbieri objašnjava kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim…

Recept

Govedina s grožđem i umakom od gorušice Zagrijte pećnicu na 250 °C. Stavite na radnu površinu 4 ploške slanine (da se preklapaju) pa na to dodajte meso. Prekrijte s druge 4…

Recept

Junetina na burgundski na način Andreja Barbijerija Nastavljamo s izvrsnim receptima u izvedbi chefa Andreja Barbijerija, koji će zasigurno oduševiti i nepca najzahtjevnijih gastro entuzijasta. Pročitajte recept i pogledajte kako se priprema…

Recept

Pečeni fileti lososa u umaku od naranče na način Andreja Barbijerija Pripremite za sebe neodoljive kulinarske delicije po uzoru na vrhunske Gourmet recepte. Cijelog će se ljeta na internetskim stranicama Kuhaj.hr i StoryGourmet objavljivati videorecepti jela…

Recept

Juneći lonac ‘Stifado’ Narežitejunetinu na kockice veličine 2 cm. Popržite ih u 6 žlica ulja, posolite, popaprite i izvadite. Oljuštite i nasjeckajte 3 režnja češnjaka. U ulju…

Recept

Ratatouille s rižom Povrće operite, očistite i narežite na manje komade. Luk i 3 režnja češnjaka oljuštite, narežite na kockice i propirjajte na zagrijanom ulju. Dodajte usitnjeno…

Recept

Puretina u umaku od crnog vina i rajčica Luk i češnjak oljuštite. Luk narežite na tanke kolutove, a češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice na vrhu zarežite, kratko blanširajte, oplahnite hladnom vodom, ogulite, izvadite…

Recept

Jetrica na venecijanski Luk oljuštite i narežite na tanke kolutiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk i nasjeckani češnjak oko pola sata, dok…

Recept

Pileća krilca na azijski Pileća krilca operite u hladnoj vodi i posušite. Otopite maslac. Pomiješajte ga s medom, sojinim umakom, popaprite, kečapom i umakom tabasco (po želji) pa…

Recept

Hobotnica pečena s krumpirima Hobotnicu odmrznite na sobnoj temperaturi pa je stavite u veći lonac bez dodavanja ikakve tekućine na jaku vatru i poklopite. Hobotnica će pustiti svoj sok…

Recept

Junetina iz marinade od crnog vina Češnjak nasjeckajte pa ga izmiješajte s uljem, solju, paprom i timijanom te time premažite meso. Stavite ga u posudu u koju ste ulili vino,…

Recept

Fini ragu s crnim vinom Povrće i pancetu narežite na kockice pa ih 4-5 minuta pržite na zagrijanom maslinovu ulju. Dodajte mljeveno meso, timijan i sol, promiješajte i pecite…

Recept

Teleći gulaš s bundevom Operite i posušite meso pa ga narežite na kocke veličine 5 cm, a luk narežite na kocke veličine 2 cm. Začinite meso te ga…

Recept

Veprovina s gljivama Borovice, lovor, papar, ružmarin i majčinu dušicu dobro zgnječite u posudici. Time natrljajte meso, stavite ga u kalup i prelijte mlaćenicom. Poklopite i stavite…

Recept

Kunić s kestenima Očistite zeca i izrežite meso na kocke. Potom izrežite slaninu na komadiće i pržite je na maloj količini maslinova ulja dok dobro ne porumeni.…