Recept

Brzi curry s cvjetačom U loncu zagrijte kokosovo ulje pa propirjajte nasjeckani luk s malo soli. Umiješajte tikvice narezane na komadiće i pirjajte još minutu dvije. Curry pastu…

Recept

Pureći file s povrćem i tjesteninom Kuhajte tjesteninu u slanoj vodi oko 10 minuta, a tri minute prije kraja kuhanja dodajte brokulu. Potom ocijedite, ali sačuvajte malo tekućine. U roštilj-tavi…

Recept

Odrezak s pečenim krumpirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Oljuštite i zgnječite češnjak te ga pomiješajte sa solju, kajenskim paprom, ružmarinom, curryjem i 3 žlice ulja. Za umak…

Recept

Pileći curry s bananom Operite i posušitepiletinu te je narežite na kocke veličine 2 cm. Meso potom začinite paprom. Oljuštite i nasjeckajte luk. Propirjajte pola luka u loncu…

Recept

Pašteta od leće Sve sastojke pomiješajte i sameljite štapnim mikserom u glatku pastu. Zeleni dio mladog luka sitno nasjeckajte i njime ukrasite paštetu. Autor recepta: Željka Fordren…

Recept

Losos sa sojinim umakom Filet narežite na komade pa ga ugrubo usitnite štapnim mikserom zajedno s đumbirom, curry pastom i sojinim umakom. Listiće korijandra natrgajte i nasjeckajte. Oko…

Recept

Curry s mrkvom i slanutkom Mrkvu narežite na kockice i pržite je na ulju u dubljoj posudi. Umiješajte curry pastu i sjemenke gorušice, a zatim dodajte limunsku travu i…

Recept

Skuša s mango curryjem Naribajte koru od naranče. Zatim naranču ogulite i razdijelite je na komade, a sok sačuvajte. Ostatke istisnite. Mango ogulite i narežite na kockice. Ljutiku…

Recept

Ljetna juha s tikvicama Lagano posolite tofu narezan na kockice, malo ga nauljite pa lagano popecite na tavi tako da postane hrskav. Curry pastu umiješajte u maslinovo ulje…

Recept

Tajlandski curry sa šparogama Ugrijte ulje u dubokoj tavi. Popržite piletinu sa svih strana do zlatnožute boje. Stavite meso u posudu te stavite na stranu. Razrežite limunsku travu.…

Recept

Rezanci s kozicama Odmrznite kozice pa ih operite i posušite. Skuhajte tjesteninu al dente te je ocijedite. Rajčice narežite na komadiće. Popržite garnele na vrućem ulju u…