Recept

Ocat s estragonom i limunom Estragon operite i dobro osušite. Nakon toga dodajte ga u bocu octa zajedno s limunovom koricom, stavite na sunčano mjesto 2-3 tjedna. Želite li…

Recept

Nadjevena pastrva Naribajte koricu od ½ limete. Meso nasjeckajte tako da sačuvate sok. Pomiješajte sok, koricu i meso limete s nasjeckanim mladim lukom, estragonom, krušnim mrvicama,…

Recept

Marinirana pečena pastrva Očistite filete pa ih stavite u posudu. Pomiješajte 2 žlice ulja sa sokom od limuna, usitnjenim češnjakom, prstohvatom soli i paprom. Dodajte 1 žlicu…

Recept

Piletina u umaku od povrća Piletinu očistite od viška masnoće i odvojite pileće batake od zabataka. Povrće operite i ogulite, potom korabicu naribajte, mrkvu narežite na kolutiće, a poriluk…

Recept

Jaja Benedict Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi pa ocijedite. Rastopite 250 g maslaca. Nasjeckajte ljutiku, dodajte 3 žlice vode, začinsko bilje, začine, 3 žlice octa i bijelo…

Recept

Filet lista u marinadi Kapare sitno nasjeckajte, začinsko bilje operite. Otrgajte listiće i nasjeckajte ih. Vlasac nasjeckajte. Začinsko bilje, kapare, 80 ml ulja, ocat, sol, papar i senf…

Recept

Pileći bataci s limunom i estragonom Meso operite hladnom vodom pa posolite. U svaki batak zataknite nekoliko komadića grančice estragona. Premažite uljem i pecite oko 15 minuta na grilu, uz…

Recept

Aïoli Ugrijte sve sastojke na sobnu temperaturu. U blenderu izmutite žumanjke s češnjakom pa, bez gašenja aparata, vrlo polako ulijevajte ulje, najprije kao kapljice dok…

Recept

Pečena piletina s estragonom Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Meso posolite i popaprite. Na štednjaku u posudi za pečenje zagrijte ulje pa na njemu 3 do 5 minuta…

Recept

Ukiseljena šarena prepeličja jaja Jaja prelijte vodom tako da budu potpuno prekrivena pa ih kuhajte 3 minute na srednje jakoj vatri. Ocijedite vodu i rashladite jaja pod mlazom…

Recept

Superbrza riba "iz paketića" Uzmite komad papira za pečenje (već narezan ili otprilike veličine 40 x 40 cm). Na sredinu stavite pola povrća, na njega riblji filet (ako…