Recept

Kruške u lisnatom tijestu Kruške ogulite i oprezno im izvadite sjemenke, a peteljku ostavite. Premažite ih sokom od limuna i stavite na hladno mjesto. Lisnato tijesto uz dodatak…

Recept

Nasi goreng s kozicama Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Na žlici vrućeg ulja ispržite 2 tanka omleta, a zatim ih narežite na trakice. Luk i češnjak sitno…

Recept

Šnenokle Žumance sa šećerom miksajte do guste smjese. Mlijeko stavite u lonac i pustite da zavrije. Napravite čvrsti snijeg od bjelanaca, te ih žlicom odvajajte…

Recept

Sočni kolač od šljiva Prosijte šećer u prahu u zdjelu, dodajte brašno, bademe i maslac te sjedinite sve sastojke. Potom dodajte jaje pa mikserom s uključenim spiralnim nastavcima…

Recept

Empanade s pikantnim punjenjem U tavici zagrijte ulje, dodajte oguljeni i nasjeckani luk te papriku narezanu na kockice. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Zatim pojačajte…

Recept

Kolač s kruškama i pekan orasima Brašno, usitnjeni maslac, šećer i sol najprije izmiskajte, a potom rukama zamijesite u tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom te stavite na 30…

Recept

Integralna krostata s potonulim kruškama Brzo umijesite tijesto od integralnog brašna, maslaca, meda i jajeta, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 60 minuta u hladnjaku. Kruške ogulite, ali…

Recept

Pita sa šljivama i vrhnjem Brašno, šećer, malo soli, maslac narezan na listiće, 8 žlica hladne vode i ocat umiješajte pomoću miksera s nastavcima za tijesto. Zatim hitro što hladnijim rukama umijesite u glatko tijesto. Prhko…

Recept

Rožata s karamelom i grožđem Pećnicu zagrijte na 160 °C. Zavrijte mlijeko, vrhnje i ekstrakt vanilije. Žumanca miješajte sa šećerom dok se masa ne zgusne i ne posvijetli. Trećinu mliječne…

Recept

Muffini s bobicama Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Uzmite dva jaja pa odvojite bjelanca i žumanca. Razmutite žumanca i preostala jaja. Dodajte maslac i 100 g šećera…

Recept

Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija Donosimo vam novi recept u izvedbi chefa Andreja Barbierija, pripremljen od prvoklasnih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali na…

Recept

Torta s grožđem Zamijesite sastojke za tijesto. Omotajte prozirnom folijom te stavite na sat vremena u hladnjak. Izvaljajte tijesto. Namastite kalup za pitu, obložite je tijestom te…

Recept

Cheesecake s ribizlima i ogrozdom Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto tako da možete izrezati krug promjera 30 cm. Tijesto preselite u kalup za pečenje (promjera 20 cm) i…

Recept

Kolač od šljiva s nadjevom od badema Za tijesto izmiješajte maslac narezan na komadiće, šećer, prstohvat soli i brašno. Dodajte žumanca, koricu limuna i brzo izmiješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Sladoled od kokosa U loncu na laganoj vatri zagrij te kokosovo mlijeko s vrhnjem. Čim počne lagano vreti, maknite s vatre. U velikoj zdjeli tucite žumanca, šećer…

Recept

Pita s mini rajčicama Izmiješajte ricottu, jaja, mlijeko i parmezan pa smjesu posolite. Za pesto operite i prosušite bosiljak te mu otrgajte listiće. Miksajte češnjak, 2/3 listića bosiljka,…

Recept

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama Obložite papirom za pečenje lim za pečenje (20 x 30 cm) – papir će se bolje držati ako prije toga namastite lim maslacem. Pomiješajte…