Recept

Juneći medaljoni na šparogama Šparoge ogulite i povežite u svežnjiće. Zakuhajte vodu sa 1 žličicom soli, prstohvatom šećera i 1 žličicom maslaca. Šparoge kuhajte, ovisno o debljini, 12…

Recept

Mesne okruglice s paprikom i đumbirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite đumbir i oljuštite češnjak pa ih narežite na sitne kockice. Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola češnjaka, krušne mrvice,…

Recept

Rolada od mljevenog mesa punjena brokulom Brokulu razdijelite na veće cvjetiće, koje zatim operite, a nakon toga ih stavite u lonac s proključalom posoljenom vodom i blanširajte 2 minute. Potom…

Recept

Pikantni chilli con carne Oljuštite i nasjeckajte luk. Zagrijte ulje pa pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i pirjajte na jačoj vatri oko 5 minuta. Mesu…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Junetina na burgundski na način Andreja Barbijerija Nastavljamo s izvrsnim receptima u izvedbi chefa Andreja Barbijerija, koji će zasigurno oduševiti i nepca najzahtjevnijih gastro entuzijasta. Pročitajte recept i pogledajte kako se priprema…

Recept

Salata s odreskom i tjesteninom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Paprike prepolovite, odstranite im koštice pa ih operite i narežite na trake. Kukuruz ocijedite i narežite na…

Recept

Šareno varivo s mladim povrćem Posušite ubrusom junetinu i narežite ga na kocke veličine zalogaja. Očistite mrkve te ih narežite ukoso po dužini. Očistite vezicu mladog luka, operite ga…

Recept

Juneći lonac ‘Stifado’ Narežitejunetinu na kockice veličine 2 cm. Popržite ih u 6 žlica ulja, posolite, popaprite i izvadite. Oljuštite i nasjeckajte 3 režnja češnjaka. U ulju…

Recept

Faširanci sa pire krumpirom Operite krumpir i kuhajte ga u ljusci u posoljenoj vodi 20-25 min. Kuhani krumpir ogulite pa ga zgnječite i uz dodatak mlijeka i maslaca…

Recept

Junetina iz marinade od crnog vina Češnjak nasjeckajte pa ga izmiješajte s uljem, solju, paprom i timijanom te time premažite meso. Stavite ga u posudu u koju ste ulili vino,…

Recept

Punjena korabica Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Grašak dodajte 4 minute prije kraja kuhanja. Korabicu ogulite i kuhajte u uzavreloj posoljenoj vodi oko 15 minuta.…

Recept

Juneći gulaš s gljivama Operite i očistite meso pa ga narežite na kocke. Oljuštite luk, nasjeckajte ga i pržite na masti. Dodajte kim, meso i dobro ga zapržite…

Recept

Tjestenina s junećim gulašem Vrganje namačite u 500 ml vode barem 30 min. Za to vrijeme luk i češnjak krupnije nasjeckajte, a mrkvu ogulite i naribajte na trakice.…

Recept

Jastučići punjeni mljevenim mesom U zdjelu stavite brašno, žličicu soli i dodajte maslac narezan na komadiće. Izradite sve to vilicom. Istucite jaje s još jednim bjelancem, dodajte ½…

Recept

Pikantni gulaš od junetine Oljuštite i nasjeckajte luk. Zagrijte ulje u velikom loncu i pirjajte luk dok se ne zažuti. Očistite meso i narežite ga na kocke. Meso…

Recept

Prženi rezanci s junetinom, mahunama i gljivama Očistite junetinu, narežite je na tanke rezance i pržite u loncu na 2 žlice ulja. Dodajte 6 žlica crnog vina i škrobno brašno. Nakon…

Recept

Mesno-povrtna štruca Ocijedite kukuruz. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Operite i očistite papriku i čili. Narežite papriku na kockice veličine ½ cm, a čili sitno…