Recept

Junetina iz marinade od crnog vina Češnjak nasjeckajte pa ga izmiješajte s uljem, solju, paprom i timijanom te time premažite meso. Stavite ga u posudu u koju ste ulili vino,…

Recept

Gulaš s gljivama Oljušteni i nasjeckani luk i češnjak propirjajte na ulju, dodajte 3 žlice crvene paprike, mažuran, timijan i kumin pa sve zajedno popržite. Tada umiješajte…

Recept

Pečena junetina u pivskom umaku Zagrijte pećnicu na 150 ºC. Oljušteni luk i češnjak nasjeckajte, oguljenu mrkvu narežite na ploškice, a meso operite, posušite i natrljajte solju i paprom.…

Recept

Lovački odrezak Dobro protisnite češnjak i pomiješajte ga s polovicom maslaca koji ste prethodno rastopili. U to dodajte sok od 1 limuna i sjeckami peršin. Operite…

Recept

File s poklopcem od oraha i začinskog bilja Istucite medaljone. Omotajte ih sa po 1 kriškom slanine i povežite. Tost smrvite u blenderu. Orahe nasjeckajte tako da komadići ne budu presitni. Luk…

Recept

Juneći gulaš sa šampinjonima Meso operite, posušite i pospite brašnom. Ljutike oljuštite pa ih prerežite na polovice ili četvrtine. U loncu zagrijte 3 žličice ulja pa na njemu…

Recept

Pašticada Oštrim nožem zarežite meso pa u otvore ugurajte mrkvu narezanu na prutiće. Meso stavite u veliki lonac ili posudu za pečenje te premažite vinskim…

Recept

Štapići od mrkve s junetinom Mrkvu narežite na štapiće pa je 2 minute blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi. Nakon toga je ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i još…

Recept

Empanade s junetinom Za tijesto u velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. U drugoj posudi izmiješajte vodu, jaje, bjelanjak i ocat. Maslac natanko narežite pa ga pomiješajte…

Recept

Gulaš juha Juneći but narežite na manje kockice. Sitno narežite luk, češnjak, mrkvu i peršin. U lonac dodajte luk, malo ga prepržite, dodajte meso i dva…

Recept

Hamburger U posudi dobro izmiješajte mljevenu junetinu sa solju i paprom. U manjoj posudi pomiješajte senf, kečap i majonezu. Rajčicu operite i narežite na ploške.…

Recept

Klepe (bosanski ravioli) Umijesite tvrđe tijesto od brašna, žumanca, ulja, soli i vode. Luk nasjeckajte i pomiješajte s ostalim sastojcima za nadjev. Tijesto razvaljajte na 3-4 mm…

Recept

Bosanski lonac   Češnjaku uklonite samo vanjsku opnu. Luk oljuštite i narežite na rezance. Meso narežite na komadiće od po 80 g. Krumpir ogulite i narežite…

Recept

Burek s mesom Od brašna i vode zamijesite tijesto, dobro ga izmijesite i ostavite da odstoji pola sata. Za to vrijeme pripremite nadjev: na ulju propirjajte nasjeckani…

Recept

Selsko meso Sve tri vrste mesa narežite na kockice, ali ne presitne. Luk narežite na krupnije komade. Zelene paprike očistite od sjemenki i narežite; rajčice ogulite…

Recept

Izmirske ćufte Meso pomiješajte s namočenim i ocijeđenim kruhom, naribanim lukom i nasitno nasjeckanim češnjakom pa posolite i popaprite. Dobro umijesite i oblikujte ćuftice. Oguljen krumpir…

Recept

Punjene tikvice Tikvice prerežite po dužini, izdubite žličicom i malo posolite. Za nadjev popržite meso na 2 žlice ulja, ali samo kratko, tek toliko da malo…

Recept

Musaka s tikvicama Sitno nasjeckajte luk, a rajčicu narežite na debele kolutove. Tikvice krupno naribajte. Sir narežite na kockice ili ga naribajte. Luk popržite na ulju, dodajte…