Recept

Teleći gulaš s bundevom Operite i posušite meso pa ga narežite na kocke veličine 5 cm, a luk narežite na kocke veličine 2 cm. Začinite meso te ga…

Recept

Krem-juha od leće sa žličnjacima od sira Leću ostavite u vodi preko noći da omekša pa je sljedeći dan ocijedite. Za žličnjake pomiješajte maslac i žumanca, dodajte natrgani kruh i svježi…

Recept

Pečeni krumpir s aromatičnim sirom Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpir operite, prerežite po dužini testavite na lim obložen papirom za pečenje (mjesto rezanja okrenite prema dolje). Premažite biljnim…

Recept

Zapečena piletina na rajčicama Meso oplahnite, posušite ubrusom te svakom komadu sa strane zarežite džep. Mozzarellu narežite na ploške te njome i žličicom pesta nadjenite svaki komad mesa.…

Recept

Tortellini u umaku od celera i rajčice Za tjesteninu umijesite čvrsto tijesto od brašna, jaja, žličice soli i po potrebi dodajte malo vode. Umotajte ga u foliju i ostavite da odstoji…

Recept

Odresci kunića à la saltimbocca Meso prekrijte folijom pa ga lagano stucite, a zatim posolite i popaprite. Na svaku krišku stavite po ½ ploške šunke, 1 listić kadulje pa…

Recept

S okusom rajčice Stavite na paru 2 rajčice i kada omekšaju, narežite ih na kockice. Preostalim rajčicama odstranite sjemenke i izrežite ih na komadiće. Oljuštite i nasjeckajte…

Recept

Pogača sa začinskim biljem U šalici promiješajte kvasac s medom, ostavite da odstoji 10 min pa dobro izmiješajte. Na radnu površinu prosijte brašno, u sredini napravite udubinu i…

Recept

Tjestenina u umaku od crvene leće Češnjak nasitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi i stavite na njega češnjak. Dodajte leću, lovorovo lišće, prepolovljene rajčice i temeljac te posolite i popaprite.…

Recept

Teleći gulaš Operite i posušite meso pa ga narežite na kocke veličine 5 cm, a luk narežite na kocke veličine 2 cm. Začinite meso te ga…

Recept

Oslić na umaku od graška Grašak, maslac, nasjeckani peršin, bosiljak, češnjak stavite u lonac i prelijte hladnom vodom. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte sve dok grašak ne omekša.…

Recept

Svinjetina s hrskavom koricom Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite lučice i krumpir pa ih posolite, popaprite i nakapajte žlicom maslinova ulja. Promiješajte i…

Recept

Pureća prsa s aromatičnim biljem Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Pureća prsa stavite u posudu za pečenje s kožom prema gore. U zdjelici pomiješajte češnjak, začinsko bilje, sol, papar,…

Recept

Nadjevena pureća prsa Sušene vrganje stavite u zdjelicu i prelijte vrućom vodom. Ostavite da odstoje 15 minuta pa ih narežite. Plošku slanine narežite na kockice. Na srednje…

Recept

Lazanje s mljevenim mesom Oljuštite i nasjeckajte luk. Očistite povrće. Narežite mrkvu na tanke prutiće, a celer na kockice. Operite kadulju, posušite i natrgajte listiće. Zagrijte pećnicu na…

Recept

Palenta s artičokama Narežite artičoke pa ih propirjajte na ulju. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave. Oprano začinsko bilje nasitno nasjeckajte, a rajčicu narežite na kockice. U tavu…

Recept

Teleći file s kaduljom Rajčice operite i prerežite na pola. Luk kozjak ogulite i također ga prerežite na pola. Tikvice operite i narežite na tanje ploške. Pećnicu unaprijed…

Recept

Hrskava pita s gljivama Stavite brašno na radnu površinu te posred napravite udubljenje. Po rubu raspodijelite kockice maslaca i sol. Stavite u udubljenje žumance, 2 žlice hladne vode…