Recept

Mini pizze s tapenadom i tunom Masline narežite na sitne kockice, dodajte im kapare i inćune, a potom i sok od limuna. Po želji dodajte i sušeni bosiljak te, uz…

Recept

Pileća pašteta Skuhajte pileća prsa u slanoj vodi te ih, kad se malo ohlade, narežite na komadiće. Luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju.…

Recept

Caponata s ciabattom U velikoj tavi zagrijte pola količine ulja, a zatim dodajte patlidžane pa ih pirjajte 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Nakon toga ih izvadite iz…

Recept

Riblji fileti u umaku od kapara Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ribu operite, posušite i narežite na komade. Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu pa ulijte vino. Ružmarin operite, posušite, natrgajte…

Recept

Penne sa sardinama Peršin operite, posušite, natrgajte listiće i nasjeckajte ih. Sardine i kapare usitnite pa pomiješajte s peršinom i 6 žlica ulja. Začinite octom, solju i…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Mesna pita s lukom Umijesite tijesto od brašna, jaja, 125 g maslaca, ½ žličice soli i 1-2 žlice hladne vode. Zamotajte u foliju pa stavite u hladnjak na…

Recept

Pečeni losos s maslinama Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Povrće operite i očistite. Rajčice po potrebi prepolovite, a luk narežite na tanke kolutove. Losos stavite sa svim sastojcima…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…

Recept

Pizza s kulenom i artičokama Pripremite osnovno tijesto za pizzu. Ocijedite artičoke, masline i kapare. Artičoke i kulen narežite na manje komade. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Tijesto prepolovite, izvaljajte…

Recept

Odresci s mediteranskim povrćem Povrće narežite na ploške, odnosno komade. Patlidžan posolite, ostavite da malo odstoji pa ga posušite. Češnjak nasjeckajte pa pomiješajte sa 2 žlice soka od…

Recept

Aromatična pasta od maslina Sardine posušite i nasjeckajte, češnjak oljuštite, nasjeckajte i izmiksajte sa sardinama, maslinama, tunjevinom, žličicom nasjeckane majčine dušice i kaparima. Pastu od maslina začinite solju…

Recept

Salata s tunjevinom i inćunima U zdjelu stavite krumpir, tunjevinu, inćune, masline i kapare. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje te limunov sok i koricu te time prelijte sastojke u…

Recept

Brza tjestenina s povrćem Operite i očistite rajčice i tikvice. Rajčice narežite na kockice, a tikvice raščetvorite po dužini i narežite na komade. Šampinjone prebrišite krpom pa ih…

Recept

Caponata Očistite patlidžan i narežite ga na kriške pa ga u slojevima posložite u cjedilo i pospite krupnom solju. Neka tako odstoji najmanje 30 minuta…

Recept

Mediteranska pizza Suhi kvasac pomiješajte s 2 žlice brašna, pola decilitra vode i šećerom. Ostavite na toplome da se kvasac digne. U brašno dodajte sol, kvasac…

Recept

Sendvič s kajganom Oljuštite 1 ljutiku pa nasjeckajte zajedno s 1 žličicom kapara i 1 kiselim krastavcem. Pomiješajte to sa 200 g polumasnog svježeg sira. Posolite i…

Recept

Namaz od škarpine Škarpinu usitnite vilicom ili u blenderu ili električnoj sjeckalici. Dodajte majonezu i limunov sok te dobro promiješajte. Na kraju popaprite po ukusu. Poslužite s…