Recept

Teleća jetra na berlinski Operite jetru, posušite je ubrusom te joj odstranite sve žilice i opne. Jabuke po želji ogulite, izdubite im koštice, narežite ih na kolutove debljine…

Recept

Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem na način Andreja Barbierija Iznenadite svoje goste fantastičnim predjelom dostojnim kraljeva. Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte…

Recept

Kiseli kupus sa slaninom i kobasicama Izrežite peciva, razmrvite ih u zdjelu, dodajte mlijeko i promiješajte. Operite dobro janjetinu i svinjetinu, posušite i narežite na komadiće. Oljuštite češnjak i propasirajte…

Recept

Srneći ragu s gljivama Narežite meso na kocke veličine oko 2,5 cm, pomiješajte s konjakom te ostavite da odstoji oko 15 minuta. Operite i očistite povrće. U loncu…

Recept

Piroge od jabuka Jabuke, šećer, cimet i alkohol pomiješajte i zgusnite mljevenim biskvitom. Skutu pomiješajte s uljem, šećerom, polovinom razmućenog jajeta i soli. Brašno pomiješajte s praškom…

Recept

Torta od kestena s dvije kreme Kalup za torte promjera 22 cm premažite maslacem i pospite oštrim brašnom. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Prosijte brašno s kakaom i praškom za…

Recept

Aromatična krema Operite limun vrućom vodom, posušite i nožićem tanko ogulite koru. Kuhajte je s mlijekom, 250 g vrhnja, 75 g šećera i cimetom na laganoj…

Recept

Pile u vinu s lukom i šampinjonima Pile narežite na osam komada. Posolite i popaprite. Slaninu narežite, luk oljuštite, gljive očistite. U loncu zagrijte ulje pa popržite slaninu. Dodajte luk i…