Recept

Mesne okruglice s paprikom i đumbirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite đumbir i oljuštite češnjak pa ih narežite na sitne kockice. Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola češnjaka, krušne mrvice,…

Recept

Uskrsno pečenje sa šarenim nadjevom Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte u posudi meso s krušnim mrvicama, sirom, ružmarinom, muškatnim oraščićem, protisnutim češnjakom, nasitno nasjeckanim lukom i jajem. Posolite…

Recept

Savijača s kruškama Pomiješajte brašno i sol te na sredini napravite udubljenje. Dodajte 3 žlice ulja, 100 ml mlake vode pa odmah zamijesite elastično tijesto. Oblikujte kuglu,…

Recept

Zagrebački odrezak Odreske dobro istucite preko plastične folije pomoću glatke strane bata za meso. Posolite ih i popaprite. Na polovicu odreska stavite plošku kuhane šunke pa…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Popečci od oslića s umakom od jogurta Sitno nasjeckajte luk i češnjak, a mladi luk narežite na kružiće. Pomiješajte s usitnjenim oslićem, sirom, jajima i mrvicama, posolite i popaprite. Vlažnim rukama…

Recept

Popečci od blitve Blitvu skuhajte, ocijedite i narežite. Blitvi dodajte zobene pahuljice koje su 10 min odstajale u mlakoj vodi, malo nasjeckanog češnjaka i luk pirjan na…

Recept

Nadjevena pastrva Naribajte koricu od ½ limete. Meso nasjeckajte tako da sačuvate sok. Pomiješajte sok, koricu i meso limete s nasjeckanim mladim lukom, estragonom, krušnim mrvicama,…

Recept

Tikvice s fetom i rajčicama Dobro ocijedite rajčice. Zatim ih usitnite i stavite u veliki namašćeni kalup za složenac. Začinite ih solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.…

Recept

Nadjevene okrugle tikvice Operite tikvice i odrežite im mali ‘poklopac’. Donju polovicu malo izdubite žlicom. Prelijte rajčice kipućom vodom. Ogulite ih i raščetvorite, uklonite im koštice i…

Recept

Mesna štruca s gljivama i mrkvom Očistite šampinjone pa ih narežite na listiće. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Operite i očistite papriku, mrkvu i čili. Narežite papriku na kockice…

Recept

Tortellini u umaku od celera i rajčice Za tjesteninu umijesite čvrsto tijesto od brašna, jaja, žličice soli i po potrebi dodajte malo vode. Umotajte ga u foliju i ostavite da odstoji…

Recept

Popečci s pireom od mrkve Omekšajte pecivo u mlakoj vodi. Oljuštite ljutiku te je, poput rajčice, nasitno nasjeckajte. Oboje pomiješajte s mljevenim mesom, jajem, senfom i istisnutim pecivom. Začinite.…

Recept

Pikantna pita s povrćem Očistite mrkvu i narežite je na kolutove. Oljuštite luk, narežite ga na kockice i pržite na ulju dok se ne zažuti. Dodajte začine i…

Recept

Hamburger od graha U veću staklenu posudu vilicom izgnječite grah i dodajte mu luk, orahe, mrkvu, bjelanjak, sol, kumin, kajenski papar i krušne mrvice. Rukama oblikujte četiri…

Recept

Faširanci sa pire krumpirom Operite krumpir i kuhajte ga u ljusci u posoljenoj vodi 20-25 min. Kuhani krumpir ogulite pa ga zgnječite i uz dodatak mlijeka i maslaca…

Recept

Kroketi sa feta sirom Krumpir ispasirajte i stavite u dublju posudu. Dodajte mu izmrvljeni feta sir, začine i žumanjke. Sve dobro pomiješajte i oblikujte krokete ili kuglice. Krušne…

Recept

Janjeći hrbat sa začinskim biljem Meso operite, posolite, popaprite, nauljite i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 225 Celzijevih stupnjeva. Povremeno zalijte vodom. Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga sa začinskim biljem. Primiješajte vrhnje,…