Recept

Povrtna juha s mesnim okruglicama Žemlju namočite u vodu da omekša. Luk oljuštite, sitno nasjeckajte i pirjajte na maslacu dok ne postane staklast. Mrkvu, korabicu i krumpir ogulite, operite…

Recept

Abšmalcane mahune Očistite i operite mahune, odstranite im vrhove i narežite na komade veličine 2-3 cm te kuhajte u posoljenoj vodi. U međuvremenu u tavi rastopite maslac,…

Recept

Panirana cvjetača Cvjetaču cijelu skuhajte u puno posoljene vode: stavite je u kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta. Mora omekšati, ali se ne smije raspadati.…

Recept

Losos s aromatičnom koricom Pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudi pomiješajte zobene pahuljice, krušne mrvice, senf, med, ulje, limunovu koricu, žumance, začinsko bilje, sol i papar. Operite i…

Recept

Valjušci sa peršinom Operite i očistite peršin pa ga nasitno nasjeckajte. Oljuštite pa nasjeckajte 1 češanj češnjaka. Pomiješajte sa svježim sirom, 50 g parmezana, jajima i peršinom. Ako smjesa…

Recept

Lazanje od krumpirova tijesta Maslac otopite u posudi, dodajte brašno i napravite svijetlu zapršku. Prelijte polovinom mlijeka, dobro razmutite, posolite i popaprite te naribajte malo muškatnog oraščića. Zatim…

Recept

Nabujak od leće Leću isperite hladnom vodom, stavite u lonac, prelijte hladnom vodom, dodajte malo soli pa kuhajte 30-35 minuta, dok se leća gotovo potpuno ne raskuha.…

Recept

Cannelloni s bundevom Zamijesite sastojke za tijesto, omotajte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Očistite blitvu te uklonite tvrdi dio. Kuhajte listove u slanoj vodi 30-ak…

Recept

Marinirani fileti bakalara Filete bakalara operite i posušite kuhinjskim papirom, ako radite sa zamrznutim bakalarom, prethodno ga odmrznite (postupno u hladnjaku). U tavicu stavite maslinovo ulje pa ih…

Recept

Popečci s tunjevinom i svježim sirom Ocijedite ulje iz tune te je pomiješajte s jajem i svježim sirom. Sve dobro izmiješajte, a potom dodajte ostale sastojke. Smjesu ostavite neka odstoji…

Recept

Talijansko pečenje s nadjevom od začinskog bilja Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U mesu zarežite po dužini 5 cm široki otvor. Začinsko bilje pomiješajte s korom od limuna, komoračem, krušnim mrvicama,…

Recept

Prženi camembert Sir podijelite na komade, koje zatim redom uvaljajte u brašno, razmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. U tavi zagrijte 200 ml ulja. Panirane…

Recept

Štrudla sa slatkim punjenjem Ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, odstranite koštice pa ih zatim narežite na ploške. Stavite ih u zdjelu, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovicu šećera…

Recept

Lisnate tortice s porilukom Otopite lisnato tijesto. Očistite, operite i narežite na kolutiće 4-5 poriluka pa ih kuhajte u slanoj kipućoj vodi 6 min. Oplahnite ih i ocijedite.…

Recept

Penne s lopticama od tune Ocijedite tunu, stavite je u zdjelu, dodajte jaje, krušne mrvice, sir i vlasac. Posolite i popaprite i dobro izradite smjesu. Od smjese oblikujte male…

Recept

Tjestenina sa šunkom Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju. Oplahnite je na brzinu hladnom vodom i ocijedite u cjedilu. Narežite šunku na kockice ili…

Recept

Popečci s pečenim povrćem Oljuštite luk i češnjak. Nasjeckajte ih i pržite na ulju dok se ne zažute. U mljeveno meso umiješajte senf, jaje, luk i češnjak. Zgusnite…

Recept

Pizza sa špinatom i ovčjim sirom Tijesto napravite po ovom receptu za osnovno tijesto za pizzu. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i pržite na ulju. Na luku pržite špinat 3…