Recept

Lonac s gljivama Oljuštite luk i češnjak. Prerežite luk te u jednu polovicu ubodite klinčiće i lovorov list. Nasitno nasjeckajte drugu polovicu luka i češnjak. Popržite brašno…

Recept

Kolač od marelica i maka Marelicama ukriž zarežite kožicu, nakratko ih potopite u kipuću vodu, a zatim u hladnu pa ih ogulite. Zatim ih prepolovite i odstranite im koštice.…

Recept

Kolač od mrkve i limuna Ogulite mrkvu pa je narežite na veće komade. Potom je pirjajte oko 15 minuta u vodi da omekša, ocijedite i izmiksajte u pire. Pećnicu…

Recept

Brzi kolač s marelicama Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Operite marelice, posušite, prerežite te uklonite koštice. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca i sol. U drugoj posudi pjenasto…

Recept

Gulaš s kruškama Operite i posušite meso, narežite ga na kocke te stavite u plitku zdjelu. Oljuštite i nasjeckajte luk i mrkvu. Dodajte meso zajedno s uljem…

Recept

Biskvitne ploške s limunom Jaja pjenasto stucite sa šećerom. Zatim umiješajte limunovu koru, 1 prstohvat soli, desertno vino, mlijeko i ulje te promiješajte. Prašak za pecivo i brašno…

Recept

Ocat s estragonom i limunom Estragon operite i dobro osušite. Nakon toga dodajte ga u bocu octa zajedno s limunovom koricom, stavite na sunčano mjesto 2-3 tjedna. Želite li…

Recept

Mirisni džem od smokava Smokve očistite i krupno narežite. Stavite ih u veću zdjelu, prelijte limunovim sokom te pospite šećerom. Mahunu vanilije prerežite po dužini pa tupom stranom…

Recept

Torta s grožđem Zamijesite sastojke za tijesto. Omotajte prozirnom folijom te stavite na sat vremena u hladnjak. Izvaljajte tijesto. Namastite kalup za pitu, obložite je tijestom te…

Recept

Cheesecake s ribizlima i ogrozdom Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto tako da možete izrezati krug promjera 30 cm. Tijesto preselite u kalup za pečenje (promjera 20 cm) i…

Recept

Kolač od šljiva s nadjevom od badema Za tijesto izmiješajte maslac narezan na komadiće, šećer, prstohvat soli i brašno. Dodajte žumanca, koricu limuna i brzo izmiješajte. Ako je tijesto presuho, dodajte…

Recept

Džem od kupina i krušaka Kupine operite i zgnječite pa protisnite kroz cjedilo da uklonite sjemenke. Kruške očistite, prelijte limunovim sokom pa stavite u manji lonac s ½ čaše…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Kolač s grožđem i ricottom Pomiješajte i mijesite prstima brašno, omekšani maslac i sol. Potom dodajte 3 žlice vode te zamijesite glatko tijesto. Omotajte prozirnom folijom pa stavite na…

Recept

Sorbet od bobičastog voća Voće, šećer i limun stavite u sjeckalicu (multipraktik) i sameljite u finu pastu. Voće mora biti smrznuto, iz zamrzivača. Ako sorbet ima pregrubu teksturu,…

Recept

Crème brûlée s mirisom jasmina Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. U međuvremenu zarežite mahunu vanilije po dužini pa vrhom noža istružite sjemenke. U loncu dobro zagrijte mlijeko, slatko vrhnje,…

Recept

Salata s tunjevinom i inćunima U zdjelu stavite krumpir, tunjevinu, inćune, masline i kapare. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje te limunov sok i koricu te time prelijte sastojke u…

Recept

Šarlota s jagodama Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i 1 žlicom šećera te ih ostavite…