Recept

Mirisni kunić Očistite kunića i narežite ga na 8 do 10 komada. Prelijte razvodnjenim octom. Neka odleži 15-ak min, zatim obrišite i poslažite u lim. Dodajte oljušteni i nasjeckani češnjak, sol i…

Recept

Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…

Recept

Lonac s gljivama Oljuštite luk i češnjak. Prerežite luk te u jednu polovicu ubodite klinčiće i lovorov list. Nasitno nasjeckajte drugu polovicu luka i češnjak. Popržite brašno…

Recept

Alzaška juha od leće Leću stavite u sito i operite. Slaninu narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Operite i očistite mrkvu, krumpir i poriluk pa…

Recept

Pileća juha s rezancima Operite pile. Oljuštite češnjak. Prerežite neoljušteni luk, stavite u tavu na mjesto rezanja te popržite do tamnosmeđe boje bez dodavanja masnoće. Zakuhajte luk s…

Recept

Janjeći kotleti iz tavice Povrće, osim rajčica, operite, očistite i usitnite. Patlidžan pospite s malo soli. Rajčice zarežite u obliku križa, prelijte kipućom vodom, ogulite ih, raščetvorite, uklonite…

Recept

Ljetna juha s plodovima mora Luk, poriluk, koromač i češnjak 5 minuta pržite na ulju u loncu, uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte sjemenke koromača i narančinu koricu te dolijte vino. Pojačajte vatru pa…

Recept

Juha s grahom s grožđem U velikom loncu ugrijte ulje pa popržite kockice slanine. Nakon nekoliko minuta dodajte luk, mrkvu i celer – sve narezano na ploške. Pržite dok…

Recept

Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija Ovog tjedna chef Andrej Barbieri objašnjava kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Ražnjići od svinjetine u lovoru Meso operite i narežite ga na komade. Limetu operite, obrišite, dvije limete narežite na ploške i stavite po strani. Treću limetu ogulite, odvojite na…

Recept

Pire od cvjetače s poširanim bakalarom i špinatom Operite cvjetaču pa je razdijelite na manje komade. Skuhajte je u slanoj vodi. Ocijedite je pa izmiksajte ili zgnječite u pire zajedno s vrhnjem.…

Recept

Sočna zapečena piletina Cherry rajčice operite, posušite i prerežite na pola. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na trakice, odnosno kockice. Nasjeckajte celer. Operite meso, posušite i…

Recept

Juneći lonac ‘Stifado’ Narežitejunetinu na kockice veličine 2 cm. Popržite ih u 6 žlica ulja, posolite, popaprite i izvadite. Oljuštite i nasjeckajte 3 režnja češnjaka. U ulju…

Recept

Marinirani feta sir Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Papričicu i listiće timijana i ružmarina također nasjeckajte. Sir narežite na kocke, stavite ga sa svim začinima u…

Recept

Puretina u umaku od crnog vina i rajčica Luk i češnjak oljuštite. Luk narežite na tanke kolutove, a češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice na vrhu zarežite, kratko blanširajte, oplahnite hladnom vodom, ogulite, izvadite…

Recept

Šaran na pari s povrćem Očistite šarana, narežite ga na odreske i posolite. Očistite mrkvu i celer i narežite ih. U posudu ulijte 200 ml vode. Dodajte lovor, muškatni oraščić…

Recept

Ossobuco i rižoto sa šafranom Meso posolite, uvaljajte u brašno i dobro otresite. U većoj tavi ili plićoj posudi s poklopcem zagrijte 3 žlice maslinova ulja pa popržite meso…