Odresci s mediteranskim povrćem Povrće narežite na ploške, odnosno komade. Patlidžan posolite, ostavite da malo odstoji pa ga posušite. Češnjak nasjeckajte pa pomiješajte sa 2 žlice soka od…
Krem juha od mladog graška Luk i češnjak oljuštite, nasitno ih nasjeckajte i pirjajte na maslacu. Očistite grašak te ga dodajte luku zajedno s đumbirom. Zalijte temeljcem i kuhajte…
Mesne okruglice s paprikom i đumbirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite đumbir i oljuštite češnjak pa ih narežite na sitne kockice. Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola češnjaka, krušne mrvice,…
Uskrsno pečenje sa šarenim nadjevom Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte u posudi meso s krušnim mrvicama, sirom, ružmarinom, muškatnim oraščićem, protisnutim češnjakom, nasitno nasjeckanim lukom i jajem. Posolite…
Uskrsna salata Skuhajte jaja utvrdo. Salate oplahnite, dobro ih ocijedite i istrgajte na manje komade. Rotkvice narežite na ploške, a mladi luk na kolutiće. Začinsko bilje…
Piletina s povrćem iz pećnice Pile izrežite škarama za tranširanje mesa na 8 komada pa ih oplahnite i posušite. Izmiješajte 2 žlice ulja, sol, papar i mljevenu papriku pa…
Sarma Začinite meso, dodajte mu luk koji ste prethodno pirjali na ulju do zlatnosmeđe boje, rižu, crvenu papriku te pancetu narezanu na kockice. Od glavice…
Jesenski curry Krumpir ogulite i narežite na kockice. Popržite ga s kockicama bundeve na ulju pa kuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta. Nastavite kuhati 4-5 minuta…
Zelene mahune u harissa umaku i kus-kusu Očistite mahune i narežite ih na komade dužine 2 cm. Ogulite batat i narežite ga na kockice. Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte.…
Grah na marsejski Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice. Luk očistite, oplahnite i…
Jesenski koktel Očistite i operite mahune. Bundevu ogulite i narežite na kockice. Posolite, popaprite i prelijte bučinim uljem. Rasporedite po limu i pecite 20-ak minuta u…
Govedina s hrenom Posušite meso. Očistite i ogulite povrće za juhu te narežite na veće kocke. Luk s ljuskom popržite u loncu. Zatim dodajte oko 2,5 l…
Govedina u umaku od vina Pomiješajte meso u velikom loncu s lukom i mrkvom te dodajte papar i začinsko bilje. Ulijte vino te ostavite da se marinira najmanje 4…
Rižoto s mrkim trubačama Na žlici maslaca propirjajte rižu, dodajte gljive u prahu, posolite pa ulijte malo vrućeg temeljca. Nastavite kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje i…
Lonac s gljivama Oljuštite luk i češnjak. Prerežite luk te u jednu polovicu ubodite klinčiće i lovorov list. Nasitno nasjeckajte drugu polovicu luka i češnjak. Popržite brašno…
Juha od bundeve s curryjem i kremom od kokosa Luk pržite na kokosovu ulju, dodajte češnjak pa pržite 1 minutu. Dodajte curry i kurkumu, promiješajte, potom dodajte krumpir i bundevu pa sve kratko…
Rižoto sa šumskim gljivama Na žlici maslaca propirjajte rižu, dodajte gljive u prahu, posolite pa ulijte malo vrućeg temeljca. Nastavite kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje i…
Juha od crvene leće Luk nasitno nasjeckajte, a leću dobro operite. U loncu zagrijte maslinovo ulje, na njemu pirjajte luk i leću dok ne postanu staklasti. Još malo…