Prhki kolač od bundeve i luka prirema Umijesite glatko tijesto od brašna, maslinova ulja, jaja, soli i vode pa ga pokrivenog stavite u hladnjak na 30 min. Za to vrijeme na…
Galette s povrćem Od navedenih sastojaka brzo zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode), omotajte ga folijom te stavite na sat vremena u hladnjak. U međuvremenu operite i očistite sve povrće.…
Mediteranski pileći gulaš Meso operite i posušite. Ljutiku oljuštite, razrežite i stavite u lonac. Češnjak, ploške limuna i 3 žlice maslinova ulja pomiješajte. Tu marinadu prelijte po mesu.…
Krepko varivo od mahuna sa šunkom Mahune operite i odrežite im krajeve, a potom ih narežite na manje komade. Krumpir i mrkvu ogulite, operite i narežite na kockice. Ugrijte ulje…
Zeleni crostini Odmrznite grašak. Oljuštite i nasjeckajte luk te ga staklasto popržite na maslacu. Dodajte temeljac i timijan pa zakuhajte. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice te dodajte. Smanjite vatru te kuhajte 6-8…
Vatreno ljuta pasta Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Češnjak oljuštite i narežite na ploške. Papričice očistite, operite i narežite na tanke kolutove te po…
Umak od rajčica Rajčice operite pa nožem za povrće lagano zarežite kožicu u obliku križa. Zavrijte vodu pa prelijte rajčice. Pričekajte oko 2 minute dok se zarezana…
Salata s artičokama Oguljeni krumpir skuhajte u slanoj vodi. U međuvremenu operite i očistite mahune pa ih također skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite. Rajčice i artičoke narežite…
Tjestenina sa šafranom i ovčjim sirom Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi i ocijedite je. Očistite čili papričicu, odstranite koštice i nasjeckajte je. Oljuštite luk i češnjak, narežite luk na veće…
Ljetna juha s plodovima mora Luk, poriluk, koromač i češnjak 5 minuta pržite na ulju u loncu, uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte sjemenke koromača i narančinu koricu te dolijte vino. Pojačajte vatru pa…
Svinjetina s povrtnim rižotom Meso posolite i popaprite te napunite šunkom (ili pancetom). Ispecite ga na vrućem ulju sa svih strana, a potom ga stavite u pećnicu i…
Caponata s ciabattom U velikoj tavi zagrijte pola količine ulja, a zatim dodajte patlidžane pa ih pirjajte 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Nakon toga ih izvadite iz…
Penne sa špinatom i rajčicama Očistite i operite špinat pa ga kratko prokuhajte u vreloj vodi. Sušene rajčice ocijedite i nasjeckajte. Mini rajčice operite i prepolovite. Skuhajte tjesteninu u slanoj…
Empanade s pikantnim punjenjem U tavici zagrijte ulje, dodajte oguljeni i nasjeckani luk te papriku narezanu na kockice. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Zatim pojačajte…
Bundeva punjena sirom i rižom Operite bundeve, posušite ih i narežite po dužini (na polovice). Izdubite meso. Začinite solju, paprom, timijanom i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.…
Grilane tikvice punjene plavim sirom Operite tikvice i narežite ih na komade duljine 5 cm. Izdubite meso pa ih 3 minute grilajte sa svih strana. Posolite ih i popaprite.…
Salata s kruhom Razlomite kruh na komadiće pa prelijte mješavinom od 100 ml vode i ½ žlice octa. Lagano izmiješajte rukama i ostavite 10-ak minuta. Narežite povrće…
Punjene rajčice Opranim rajčicama odstranite vrh i izdubite ih žličicom. Izdubljeni mesni dio narežite i stavite sa strane. Rižu skuhajte na uobičajen način. U ohlađenu rižu dodajte nasjeckani…
facebook.com/kuhaj.hr