Recept

Lagani riblji filet Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom. Operite tikvice, očistite i narežite…

Recept

Fino varivo od mahuna Sitno nasjeckajte luk i jedan režanj češnjaka. Rajčice prelijte vrelom vodom pa ih ogulite, očistite od sjemenki inarežite na kockice. Poriluk narežite na kružiće,…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Zapečene rajčice s fetom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rajčice operite, očistite i narežite na deblje ploške. Fetu ocijedite, narežite na veće kocke i stavite u namašćen lim…

Recept

Goveđi odrezak s roštilja s umakom od kukuruza Skinite zrna kukuruza s klipa, stavite u tavu te pržite oko 5 minuta. Dodajte maslac, nasjeckani luk, ploške češnjaka, sol, kim, čili i papar…

Recept

Povrće na grilu s balzamičnim octom Patlidžane i tikvice operite, očistite i narežite ukoso na ploške debljine 1 cm. Papriku operite, očistite i narežite na trakice. Češnjak oljuštite i istisnite…

Recept

Punjene rajčice Zakuhajte temeljac u loncu. Dodajte bulgur, poklopite i ostavite 10-ak minuta na laganoj vatri. U međuvremenu operite rajčice, svakoj odrežite poklopac, izdubite žlicom te…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Govedina s grožđem i umakom od gorušice Zagrijte pećnicu na 250 °C. Stavite na radnu površinu 4 ploške slanine (da se preklapaju) pa na to dodajte meso. Prekrijte s druge 4…

Recept

Ražnjići s pestom od peršina Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka. Za vrijeme miksanja u…

Recept

Pikantna svinjeća rebarca Ogulite i protisnite češnjak. Umiješajte mljevenu papriku,umak, med, sjeckani ružmarin i ulje te miješajte dok se šećer ne rastopi. Očistite rebra, operite, posušite i…

Recept

Ragu od paprike s biftekom Prerežite paprike, izvadite im koštice, operite ih pa polovice narežite na trakice. Oljuštite češnjak. U loncu ugrijte 2 žlice ulja pa pirjajte papriku na…

Recept

Krem-juha s goji bobicama Goji bobice namočite nekoliko minuta u toploj vodi. Za to vrijeme oljuštite i nasjeckajte češnjak te očistite ljutu papričicu i nasitno je narežite. U…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…

Recept

Spaghetti alle vongole Školjke operite. Rajčice prelijte kipućom vodom, ogulite ih, uklonite sjemenke te ih narežite na kockice. Maslinovo ulje ugrijte u loncu. Luk i češnjak propirjajte, dodajte školjke i vino,…

Recept

Pileći ražnjići s roštilja Operite i posušite piletinu te je po dužini narežite na tanke ploške. Nabodite meso na navlažene drvene štapići. Operite i raščetvorite mini rajčice. Operite, očistite…

Recept

Odresci s mini rajčicama Rajčice operite i prepolovite. Meso posušite ubrusom, posolite i poparite. Zagrijte maslinovo ulje pa pržite odreske sa svake stane po 2 minute. Dodajte rajčice…

Recept

Pesto rosso Ocijedite sušene rajčice i sačuvajte ulje. Rajčice narežite na veće komade te ih zajedno s uljem, nasjeckani češnjak, 2 žlice prženih pinjola, fetu i…