Recept

Sarma Začinite meso, dodajte mu luk koji ste prethodno pirjali na ulju do zlatnosmeđe boje, rižu, crvenu papriku te pancetu narezanu na kockice. Od glavice…

Recept

Pileća pašteta Skuhajte pileća prsa u slanoj vodi te ih, kad se malo ohlade, narežite na komadiće. Luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju.…

Recept

Juha od kozica i parmezana Na rastopljenom maslacu pirjajte luk koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa…

Recept

Složenac od mesa i povrća Pileća prsa začiniti mješavinom začina i naglo popržiti .Brokulu i cvjetaču skuhati također u vodi začinjenoj mješavinom začina, kuhati 20-30 min. Posložiti u posudu za…

Recept

Aromatična juha Stavite grašak u lonac, dodajte vodu da prekrije grašak pa zakuhajte. Začinite solju i kimom te kuhajte dok grašak ne omekša (35-40 minuta). U…

Recept

Zapečena tjestenina s gljivama Tjesteninu skuhajte u dovoljno posoljene vode tako da bude al dente, a zatim je ocijedite. Prelijte je mlazom hladne vode i ostavite da se ohladi.…

Recept

Sočno pečenje Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oljuštite i nasjeckajte luk. Operite limun, posušite ga i narežite na ploške. Operite meso, posušite i povežite kuhinjskim koncem.…

Recept

Janjeći kotleti Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Posušite ciklu, oljuštite luk pa oboje narežite na tanke ploške. Ugrijte ulje u velikoj tavi te propirjajte luk. Dodajte…

Recept

Riža na moj način Na laganoj vatri pirjajte luk, češnjak i krumpir narezan na kockice. Možete dodati i meso po želji. Kada se sve propirja dodajte rižu. Začinite, dodajte mješavinu za…

Recept

Pačji batak s ciklom Narežite luk na trakice. Ogulite ciklu pa narežite na ploške. Popirjajte luk na maslu. Dodajte ciklu i lovor te pirjajte 5 minuta. Potom dodajte…

Recept

Punjeni patliđani iz tave Prepolovite i izdubite patliđan, začinite ga i lagano zapecite u tavici. Sredinu patliđana i nasjeckani poriluk pirjajte na laganoj vatri. Zatim, maknite tavicu sa vatre,…

Recept

Juha od bundeve Bundevi ogulite koru, prerežite je napola i izvadite sredinu, a ostatak mesa narežite na kockice. Na maslinovu ulju pirjajte luk, češnjak i mrkvu (sve…

Recept

Aromatični kotleti Pomiješajte u zdjelici mješavinu začina za tacos s 3 žlice ulja. Operite kotlete i posušite pa u mješavini začina marinirajte 2 sata prekriveno prozirnom…

Recept

Njoki u umaku od tikvica Za domaće njoke: skuhajte krumpir u slanoj vodi. Ocijediti ga, usitnite, dodajte jaje, brašno, ulje i začine. Umjesite tijesto za njoke. Razvaljajte ga na deblje rezance, te…

Recept

Složenac s cvjetačom Pripremite cvjetaču te je razdijelite na manje komade. Kuhajte oko 4 minute u slanoj vodi, ocijedite, sačuvajte tekućinu od kuhanja pa izmjerite 100 ml.…

Recept

Tikvice nadjevene kus-kusom Stavite kus-kus u veliku posudu te prelijte prema uputama na pakiranju s 200 ml kipuće vode te 2 žlice maslinova ulja. Poklopite i ostavite…

Recept

Ražnjići sa svinjetinom i ananasom Pripremite marinadu od mješavine začina, čili umaka, soli i soka od pola limete pa u njoj marinirajte meso 15 minuta. Zatim na drvene prutiće…

Recept

Palenta s povrćem Skuhajte palentu. Pred kraj kuhanja ubacite parmezan i još malo miješajte. Maknite s vatre. Kad se ohladi, izrežite je u željeni oblik, premažite maslinovim uljem…