Kroketi sa feta sirom Krumpir ispasirajte i stavite u dublju posudu. Dodajte mu izmrvljeni feta sir, začine i žumanjke. Sve dobro pomiješajte i oblikujte krokete ili kuglice. Krušne…
Šaran na pari s povrćem Očistite šarana, narežite ga na odreske i posolite. Očistite mrkvu i celer i narežite ih. U posudu ulijte 200 ml vode. Dodajte lovor, muškatni oraščić…
Juha od graška, mente i pistacija Stavite ulje u lonac i zagrijte. Na vrelo ulje dodajte sitno nasjeckan luk i kratko pirjajte. Dodajte krumpir nascjeckan na kockice te malo pistacija…
Janjetina s bižima Kilogram i pol janjetine narežite na komade i popržite na nekoliko kapi maslinovog ulja. U posebnu posudu ulijte pola šalice maslinovog ulja, izdinstajte glavicu…
Povrtna juha s mesnim okruglicama Žemlju namočite u vodu da omekša. Luk oljuštite, sitno nasjeckajte i pirjajte na maslacu dok ne postane staklast. Mrkvu, korabicu i krumpir ogulite, operite…
Ravioli s ricottom i medvjeđim lukom Pomiješajte raženo i pšenično brašno pa uz dodatak 1 žličice soli, jaja, ulja i oko 5 žlica vode umijesite gipko, elastično tijesto. Umotajte ga…
Lazanje sa špinatom i lososom Operite špinat pa ga nasjeckajte. Oljuštite ljutiku, narežite na kockice pa propirjajte na maslacu. U tome popržite brašno uz stalno miješanje. Umiješajte mlijeko te…
Krem juha od ribe i povrća Poriluk očistite i operite. Bijeli dio nasitno nasjeckajte, a zeleni narežite na tanke trakice. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje komade. U loncu…
Umak bolognese sa seitanom Na suncokretovom ulju 2-3 minute pirjajte luk narezan na kockice. Dodajte sitno narezani pohani i dimljeni seitan i ostavite pirjati dok se ne počne…
Integralna riža s bademima i grožđicama U lončiću promiješajte rižu s mlijekom i javorovim sirupom pa kuhajte 3 minute. Rasporedite u zdjelice i pospite bademima i grožđicama. Prije posluživanja pospite…
Lazanje od krumpirova tijesta Maslac otopite u posudi, dodajte brašno i napravite svijetlu zapršku. Prelijte polovinom mlijeka, dobro razmutite, posolite i popaprite te naribajte malo muškatnog oraščića. Zatim…
Aromatična musaka Rajčice ogulite, otklonite im koštice te očišćeno meso nasjeckajte. Mrkvu ogulite. Papriku razrežite, očistite i operite. Oboje narežite na kockice. Gljive očistite, prebrišite vlažnom…
Zapečena tjestenina s keljom pupčarom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi tako da bude al dente. Procijedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi. Kelj pupčar očistite, stavite u…
Zapečena juha od luka Luk oljuštite, raspolovite i narežite na tanke kolutove. Maslac i ulje zagrijte na laganoj vatri te pirjajte luk uz povremeno miješanje 15 minuta. Pospite…
Juha od račića i krumpira Operite mrkvu, korijen peršina, celer i krumpir, ogulite i narežite na kockice. Oljuštite luk i narežite na male kockice. Rastopite maslac i na njemu…
Cannelloni s bundevom Zamijesite sastojke za tijesto, omotajte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Očistite blitvu te uklonite tvrdi dio. Kuhajte listove u slanoj vodi 30-ak…
Mesna pletenica s ružmarinom Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine. Napravite pletenice tako da za…
Aromatični toskanski panforte Bademe i orahe kratko prepržite u tavici bez masnoće uz stalno miješanje. Ostavite da se ohladi pa ih grubo nasjeckajte. Smokve i kandirano voće…