Jesenski koktel Očistite i operite mahune. Bundevu ogulite i narežite na kockice. Posolite, popaprite i prelijte bučinim uljem. Rasporedite po limu i pecite 20-ak minuta u…
Rolada od mljevenog mesa punjena brokulom Brokulu razdijelite na veće cvjetiće, koje zatim operite, a nakon toga ih stavite u lonac s proključalom posoljenom vodom i blanširajte 2 minute. Potom…
Salata od tjestenine sa sušenim rajčicama, mozzarellom i špinatom Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedite. Pinjole prepržite na ulju pa ih umiješajte u tjesteninu. Rajčice i…
Minestrone s bundevom Luk oljuštite i nasjeckajte. Pancetu ili kobasicu narežite. Pržite luk i meso na ulju. Dodajte očišćeno i narezano povrće i zalijte povrtnim temeljcem. Posolite…
Tacos s govedinom U loncu zagrijte ulje pa na njemu pržite nasjeckani luk i češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte čili papričicu narezanu na ploškice te origano i…
Marinirani janjeći ražnjići Meso operite, posušite, narežite na kocke i nabodite na čačkalice. Pomiješajte papar, sok od limuna, origano i ulje. Češnjak oljuštite, narežite na kockice pa…
Zapečeno povrće Ciklu ogulite i razrežite na četvrtine, mrkvu operite i ogulite te narežite na deblje kolutove. Krumpir ogulite, narežite na manje komade, a brokulu istrgajte…
Pikantni chilli con carne Oljuštite i nasjeckajte luk. Zagrijte ulje pa pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i pirjajte na jačoj vatri oko 5 minuta. Mesu…
Zapečene rajčice s fetom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rajčice operite, očistite i narežite na deblje ploške. Fetu ocijedite, narežite na veće kocke i stavite u namašćen lim…
Junetina na burgundski na način Andreja Barbijerija Nastavljamo s izvrsnim receptima u izvedbi chefa Andreja Barbijerija, koji će zasigurno oduševiti i nepca najzahtjevnijih gastro entuzijasta. Pročitajte recept i pogledajte kako se priprema…
Tikvice s kozjim sirom Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Tikvice operite, očistite i po duljini izrežite na tanke ploškice. Premažite ih 1 žlicom ulja i prepecite na grill tavi ili roštilju.…
Mesni ragu s mahunama i mini rajčicama Narežite luk prvo napola pa na ploške. Nasjeckajte češnjak. Posušite meso kuhinjskim papirom. U loncu ugrijte ulje, staklasto propirjajte luk, dodajte češnjak te zajedno…
Ražnjići od svinjetine u lovoru Meso operite i narežite ga na komade. Limetu operite, obrišite, dvije limete narežite na ploške i stavite po strani. Treću limetu ogulite, odvojite na…
Zapečene rajčice s kus-kusom Rajčicama odrežite vrh i oprezno ih izdubite. Kus-kus kratko uz miješanje popržite na 1 žlici ulja, podlijte juhom te dalje miješajte na tihoj vatri…
Marinirani feta sir Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Papričicu i listiće timijana i ružmarina također nasjeckajte. Sir narežite na kocke, stavite ga sa svim začinima u…
Bakalar u korici od parmezana Posušite filete kuhinjskom krpom te s kožom prema dolje stavite na papir za pečenje. Protisnite 1 češanj češnjaka, pomiješajte s uljem, premažite time ribu,…
Pečeni patlidžani punjeni mljevenim mesom Patlidžane prepolovite, pazite da pritom ne oštetite koru, i izdubite. Izvađenu sredinu nasjeckajte. Izdubljene patlidžane složite u posudu za pečenje i lagano premažite maslinovim…
facebook.com/kuhaj.hr