Recept

Riblji fileti u umaku od kapara Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ribu operite, posušite i narežite na komade. Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu pa ulijte vino. Ružmarin operite, posušite, natrgajte…

Recept

Nadjeveni krastavci Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Propirjajte ih na zagrijanom ulju. Popržite u tome mljeveno meso te začinite solju i paprom. Zarežite rajčice u…

Recept

Paprika peperonata Rajčice zarežite u obliku križa, kratko blanširajte, zatim ih ocijedite, ogulite i narežite na kockice. Paprike razrežite, očistite, operite i narežite na tanke trakice.…

Recept

Piletina s maslinama i jabukom Za marinadu pomiješajte sol, papar, sjemenke komorača, senf, med i maslinovo ulje. Piletinu oplahnite, posušite, dobro posolite, popaprite i premažite marinadom. Ostavite meso da…

Recept

Pureći ražnjići Operite i posušite puretinu, lagano je stucite i narežite na trakice širine 1 cm. Pola trakica premažite koncentratom rajčice, a pola pestom. Zarolajte meso.…

Recept

Pileći curry s ananasom Operite i posušite piletinu te je narežite na kocke veličine 1 cm. U tavi ugrijte ulje pa je pržite oko 2 minute. Izvadite je…

Recept

Tortelini nadjeveni svježim sirom i kaduljom Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna. Istisnite limun.…

Recept

Penne sa sardinama Peršin operite, posušite, natrgajte listiće i nasjeckajte ih. Sardine i kapare usitnite pa pomiješajte s peršinom i 6 žlica ulja. Začinite octom, solju i…

Recept

Lagani riblji filet Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom. Operite tikvice, očistite i narežite…

Recept

Fino varivo od mahuna Sitno nasjeckajte luk i jedan režanj češnjaka. Rajčice prelijte vrelom vodom pa ih ogulite, očistite od sjemenki inarežite na kockice. Poriluk narežite na kružiće,…

Recept

Pašteta od tune s vlascem Izvadite tunu iz konzerve i malo je razmrvite vilicom. Tunu izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar pa sve izmiksajte. Na…

Recept

Pikantni chilli con carne Oljuštite i nasjeckajte luk. Zagrijte ulje pa pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i pirjajte na jačoj vatri oko 5 minuta. Mesu…

Recept

Piletina s kaduljom Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Oplahnite pileće odreske, posušite ih, duboko zarežite po dužini i rasklopite, a zatim ih posolite i popaprite. Narežite mozzarellu…

Recept

Teleća jetra na berlinski Operite jetru, posušite je ubrusom te joj odstranite sve žilice i opne. Jabuke po želji ogulite, izdubite im koštice, narežite ih na kolutove debljine…

Recept

Gratinirana cvjetača Pripremite cvjetaču te je razdijelite na manje komade. Kuhajte oko 4 minute u slanoj vodi, ocijedite, sačuvajte tekućinu od kuhanja pa izmjerite 100 ml.…

Recept

Vitello Tonnato na način Andreja Barbierija Iako je ovo klasično talijansko jelo na prvi pogled spoj nespojivog, chef Andrej Barbieri pripremio je detaljan opis pripreme ove delikatese koja će zasigurno oduševiti…

Recept

Pureće pečenje s punjenjem od sira i začina Začinsko bilje očistite, operite, posušite i nasjeckajte. Pomiješajte ga sa sirom, posolite i poparite. Pureći file operite i posušite i zatim ga narežite na…

Recept

Zapečene rajčice s fetom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rajčice operite, očistite i narežite na deblje ploške. Fetu ocijedite, narežite na veće kocke i stavite u namašćen lim…