Recept

Pečeni batat s ružmarinom Temeljito operite krumpir te ga prerežite po želji. Operite i očistite mladi luk. Zelene dijelove narežite na kolute te ostavite po strani, a ostalo narežite na kockice. Oljuštite crveni luk…

Recept

Goveđi odrezak s roštilja s umakom od kukuruza Skinite zrna kukuruza s klipa, stavite u tavu te pržite oko 5 minuta. Dodajte maslac, nasjeckani luk, ploške češnjaka, sol, kim, čili i papar…

Recept

Mesna pita s lukom Umijesite tijesto od brašna, jaja, 125 g maslaca, ½ žličice soli i 1-2 žlice hladne vode. Zamotajte u foliju pa stavite u hladnjak na…

Recept

Tjestenina s rakovima Špagete skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Rajčice operite, raščetvorite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Meso raka operite i posušite. Maslac ugrijte u…

Recept

Povrće na grilu s balzamičnim octom Patlidžane i tikvice operite, očistite i narežite ukoso na ploške debljine 1 cm. Papriku operite, očistite i narežite na trakice. Češnjak oljuštite i istisnite…

Recept

Calzone sa šunkom i mozzarellom Pomiješajte kvasac sa 125 ml tople vode pa zamijesite s preostalim sastojcima za tijesto. Prekrijte i ostavite na toplome mjestu da se diže 45…

Recept

Punjene rajčice Zakuhajte temeljac u loncu. Dodajte bulgur, poklopite i ostavite 10-ak minuta na laganoj vatri. U međuvremenu operite rajčice, svakoj odrežite poklopac, izdubite žlicom te…

Recept

Pikantan džem od rajčica s čilijem Rajčice očistite od sjemenki i narežite. U lonac stavite sve sastojke osim limunova soka (sredstvo za pripremu džema prije toga posebno pomiješajte sa šećerom).…

Recept

Pečena riba s pinjolima, grožđicama i začinima na način Andreja Barbierija Ovoga tjedna na redu nam je riblja delikatesa, gdje je chef Andrej Barbieri spojio naizgled nespojive sastojke koji su rezultirali pravom gastronomskom fantazijom. Kako kombinirati…

Recept

Gnijezda od poriluka Očistite poriluk te odrežite 2/3 zelenih dijelova. Narežite jedan poriluk na kolute, a tri prerežite po dužini. Sve pržite 12 minuta na maslacu. Operite,…

Recept

Ražnjići s pestom od peršina Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka. Za vrijeme miksanja u…

Recept

Pikantna svinjeća rebarca Ogulite i protisnite češnjak. Umiješajte mljevenu papriku,umak, med, sjeckani ružmarin i ulje te miješajte dok se šećer ne rastopi. Očistite rebra, operite, posušite i…

Recept

Riblji fileti sa smokvom Oljuštite i nasjeckajte luk. Staklasto ga propirjajte na maslacu. Operite timijan, protresite ga pa natrgajte. Pomiješajte s ljutikom, ricottom, žumancem, medom, brašnom, solju i…

Recept

Ragu od paprike s biftekom Prerežite paprike, izvadite im koštice, operite ih pa polovice narežite na trakice. Oljuštite češnjak. U loncu ugrijte 2 žlice ulja pa pirjajte papriku na…

Recept

Krem-juha s goji bobicama Goji bobice namočite nekoliko minuta u toploj vodi. Za to vrijeme oljuštite i nasjeckajte češnjak te očistite ljutu papričicu i nasitno je narežite. U…

Recept

Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem na način Andreja Barbierija Iznenadite svoje goste fantastičnim predjelom dostojnim kraljeva. Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte…

Recept

Odrezak s pečenim krumpirom Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Oljuštite i zgnječite češnjak te ga pomiješajte sa solju, kajenskim paprom, curryjem i 3 žlice ulja. Izmiješajte sir, jogurt,…

Recept

Feta u marinadi od začinskog bilja Fetu narežite na kocke veličine 1 cm, češnjak nasitno nasjeckajte, a papričicu očistite od sjemenki i narežite na tanke trake. Dodajte sol, papar, kapare,…