Recept

Ražnjići s rižom Meso narežite na komade i prelijte limunovim sokom. Luk i češnjak nasjeckajte. Rajčice ogulite i narežite na četvrtine. Na 2 žlice ulja propirjajte luk,…

Recept

Pilići s rajčicama Piliće očistite i popržite u vatrostalnoj posudi na maslacu sa svih strana tako da porumene. Rajčice ogulite i prerežite popola te ih poredajte oko…

Recept

Bugarska papazjanija Mrkvu, pastrnak i celer naribajte i propirjajte. Dodajte luk i češnjak, začinite paprom, pimentom i lovorom, ulijte brašno razmućeno u malo vode, dobro promiješajte,…

Recept

Ragu od gljiva Narežite luk i gljive pa ih pirjajte na margarinu 10-ak minuta. Posolite i zalijte s 3 dl vruće vode u kojoj ste razmutili pire…

Recept

Pegasus (grčki ćevap) Sve sastojke dobro promiješajte i podijelite na 8 dijelova. Oblikujte izdužene uštipke pa ih lagano spljoštite, uvaljajte u mrvice, nabodite na štapiće i pecite…

Recept

Izmirske ćufte Meso pomiješajte s namočenim i ocijeđenim kruhom, naribanim lukom i nasitno nasjeckanim češnjakom pa posolite i popaprite. Dobro umijesite i oblikujte ćuftice. Oguljen krumpir…

Recept

Janjeći kebab Sve sastojke za marinadu dobro promiješajte, dodajte janjetinu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Štapiće za roštilj ostavite u hladnoj vodi 20 minuta…

Recept

Punjene tikvice Tikvice prerežite po dužini, izdubite žličicom i malo posolite. Za nadjev popržite meso na 2 žlice ulja, ali samo kratko, tek toliko da malo…

Recept

Giros Meso narežite na odreske i premažite dobro pomiješanim namazom od naribanog luka, ulja, senfa, limunova soka, soli, papra i origana. Ostavite meso barem dva…

Recept

Musaka s tikvicama Sitno nasjeckajte luk, a rajčicu narežite na debele kolutove. Tikvice krupno naribajte. Sir narežite na kockice ili ga naribajte. Luk popržite na ulju, dodajte…

Recept

Janjeći kotleti s roštilja S mesa uklonite mastan sloj na rubovima. Luk nasitno nasjeckajte. Češnjak s malo soli zgnječite u mužaru. Pomiješajte obje vrste luka, papar i maslinovo…

Recept

Sagan dolma Krupne glavice luka oljuštite i pažljivo izdubite tako da dobijete što veći otvor. Stavite ih u lonac i prelijte vrućom vodom da malo omekšaju.…

Recept

Sarmice od vinove loze Svježe lišće vinove loze kratko prokuhajte (blanširajte) pa isperite hladnom vodom i ocijedite. Na ulju propirjajte nasjeckan luk, dodajte rižu, kratko popržite, zalijte šalicom…

Recept

Hladna juha od krastavaca s feta sirom Pomiješajte jogurt, mlijeko, limunov sok i žličicu maslinova ulja. Dobro umutite. Posolite i popaprite. Ogulite krastavce, nasjeckajte ih na kockice i dodajte u juhu.…

Recept

Musaka s ćuftama i mini rajčicama Dobro opran krumpir kuhajte 20 minuta nakon što voda zakipi. Ocijedite ga i oljuštite. Žemljicu namočite u vodu i iscijedite. Luk nasitno nasjeckajte. Omekšalu…

Recept

Pide (bogata ačak-pita) Kvasac rastopite u 2,5 dl mlake vode. Dodajte brašno i žličicu soli pa zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom oko 45 minuta. Rajčice zasijecite…

Recept

Pečene tikvice Na maslinovu ulju kratko propirjajte nasjeckan luk i paprike. Dodajte pinjole te tikvice narezane na kolutiće. Promiješajte i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko…

Recept

Torta od mljevenog mesa Lisnato tijesto odmrznite. Kruh omekšajte u vodi. Luk, papriku i salamu nasjeckajte. Šampinjone narežite na listiće. Na zagrijanom ulju propirjajte luk. Dodajte papriku, salamu…